Pego s’adherix al Circuit Cultural Valencià

En el cas de Pego serà programació escènica. «L’adhesió al Circuit Cultural Valencià la creiem molt convenient per al nostre municipi i pel benefici que tindrem a l’hora d’obtindre subvencions per a programar els teatres», manifestava la regidora de Cultura, Laura Castellà. Este acord, que s’aprovava per unanimitat, permetrà programar 6 funcions de teatre a l’any.

Al ple ordinari de hui s’ha aprovat l’adhesió de Pego al Circuit Cultural Valencià per a la coorganització i copatrocini de la programació escènica, musical i audiovisual en les ciutats de la Comunitat Valenciana. En el cas de Pego serà programació escènica.

«L’adhesió al Circuit Cultural Valencià la creiem molt convenient per al nostre municipi i pel benefici que tindrem a l’hora d’obtindre subvencions per a programar els teatres», manifestava la regidora de Cultura, Laura Castellà. Esta també explicava que existixen diverses modalitats escèniques a les que adherir-se, però Pego ha triat la modalitat de teatre «amb la que estarem obligats a fer sis obres de teatre amb un import de 6.000€». Aclaria Castellà que el «50% del cost de l’obra de teatre l’assumix la Generalitat Valenciana i l’altre 50% corre a càrrec de l’Ajuntament de Pego». Al que cal afegir que «si l’obra és en valencià, l’Institut de Cultura ens dóna un 10%».

Esta adhesió comporta modificar l’ordenança municipal «perquè obliguen a cobrar una entrada mínima en funció de la classe de teatre que siga, especificava la regidora de Cultura, qui afegia que ja s’està treballant en eixa modificació.

Irene Sendra, regidora de Volem Pego, manifestava que bé l’adhesió. Tot i això expressava que li hagués agradat que li hagueren «donat la programació completa de totes les modalitats que hi ha». Preguntava la portaveu de Volem Pego perquè la proposta només presenta l’adhesió a una modalitat i dubtava que eixa siga «la millor per al poble». D’altra banda, recordava Sendra que Pego «ja formava part d’eixa xarxa fins a l’any 2004, el que la portava a dir que «des de 2003 també haguérem pogut estar i no sé perquè és ara quan ens adherim».

Ciutadans de Pego manifestava el seu vot favorable a l’adhesió al Circuit Cultural Valencià.

Ana Ortolà, portaveu del Partit Popular, expressava que este «circuit no és una novetat perquè fa 15 anys ja existia amb un nom diferent». D’altra banda, la popular no entenia perquè l’equip de govern ha triat adherir-se a la modalitat B i no a la A de teatre, quan en la modalitat B en són 6 funcions i en l’A en són 10 obres i respecte al cost per a l’Ajuntament la modalitat B suposaria una aportació de 6.000€ i la A una aportació de 15.000€. No obstant, feia observar Ana Ortolà, «se suposa que després ho recuperes» i és per això que considerava que hagués estat bé adherir-se a l’opció A. Lamentava la popular que s’haja tardat tant a adherir-se al Circuit.

Des de Compromís per Pego, Reies Vicens, agraïa a Atzaïla el suggeriment d’adherir-se a este Circuit Cultural. Dit açò, es manifestaven favorables a la proposta, tot i que també coincidien amb el PP que «ens hauríem pogut adherir-nos a d’altres modalitats com la música, ja que els requisits que presenta no són massa exigents». Així mateix, Reies Vicens, expressava que «en el moment de l’elecció de les obres de teatre o dels espectacles de dansa i circ, es tinguera en compte cobrir la mancança que hi ha en oferta d’oci per a joves i adolescents». D’altra banda, la portaveu de Compromís per Pego preguntava «en quin punt es troba la contractació del gestor cultural perquè, segons la documentació es tracta d’una figura necessària per a poder posar en marxa el projecte».

Laura Castellà contestava les distintes qüestions plantejades per l’oposició. En primer lloc, comentava desconèixer els motius que van provocar que Pego abandonar el Circuit Valencià de Teatre en 2004. També contestava que «no hem entrat abans al Circuit perquè no hi havia pressupost perquè entraren més municipis» i assegurava que «és una cosa que hem estat barallant des de principi de legislatura però quan ho manifestàvem, no hi havia pressupost». Respecte al gestor cultural, apuntava que està contractat des de la setmana passada.

La regidora de Cultura explicava que «la decisió de la modalitat està consensuada amb les persones que s’encarreguen de dur este circuit. Per nombre d’habitants i per nombre de participació en el teatre, van aconsellar que ens adherírem a esta modalitat».

L’adhesió al Circuit Cultural Valencià s’aprovava per unanimitat

 

1492 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!