Pego s’acomiada este dissabte de Carnestoltes amb Pinyata

Dissabte a les 23.30h., des de la Plaça de l’Ajuntament partirà el gran seguici fúnebre fins al Pla de la Font. Enguany amb el debut de la primera batucada pegolina, ‘BatukAmbra’. El correfocs en 2016 corre a càrrec de ‘Xekeguay Correfocs’ de Fontanars dels Alforins. Des de la regidoria de Festes es demana puntualitat.
Després de la Baixada i Carnestoltes arriba Pinyata i Pego, un any més, deixarà córrer el dol alegre pels seus carrers. Enguany la regidoria de Festes torna a intentar avançar mitja hora l’eixida de la desfilada amb la intenció de poder iniciar abans el Correfocs. Així, la cita és a les 23.30h., a la Plaça de l’Ajuntament. Des de la regidoria de Festes es demana puntualitat a l’hora de l’eixida i també compte amb els articles pirotècnics que es puguen dur damunt per no molestar a la resta de participants.
Cada vegada és més la gent que acudix a Pego per conèixer què és això de la Pinyata o per a repetir perquè li va encantar l’any anterior. Rebeca Bañuls considera que, així com a Carnestoltes cada vegada ve menys gent entre d’altres coses perquè cada vegada hi ha més pobles que l’organitzen; «a Pinyata passa el contrari, és a dir, que hi ha pocs municipis que la celebren i la gent té molta gana de festa i, com a Pego és diferent, ve molta gent de fora».
Un coet marcarà l’eixida de la desfilada de Pinyata que enguany compta amb una estrena ben especial. Per primera vegada Pego podrà gaudir del ritme d’una batucada local. ‘BatukAmbra’ debuta en una de les festes més estimades pels pegolins i les pegolines, l’enterro de la sardina.
La desfilada anirà avançat amb lentitud i molta pena pels carrers del centre del poble amb música diversa i colles d’amics i amigues que s’adherixen a un o altres bar o col·lectiu per a alleugerir la pèrdua que suposa enterrar la disbauxa. Quan tots o quasi tots els taüts i les sardines cremen en la foguera del centre del Pla de la Font, serà el moment en què s’inicie el correfocs, enguany a càrrec de ‘Xekeguay Correfocs’ de Fontanars dels Alforins.
La regidora de Festes, Rebeca Bañuls fa algunes recomanacions a aquelles persones que vagen a participar del correfocs de Pinyata:

– No anar amb ulleres de vista
– No portar coses inflamables
– No tirar aigua.
– Utilitzar barret.
– Deixar treballar als dimonis i deixar-se portar per ells.
– Les sabates ben cordades.
– No barrar el pas de músics o carros.
– No obstruir el pas amb objectes.
-També cal protegir els vidres de les cases, comerços, mostradors, aixi com retirar els cotxes del recorregut.

En acabar el correfocs, com és habitual, la gent podrà triar entre el cobert dels pubs o els punts de música que hi haurà al carrer Sant Agustí i al Pla de la Font. Estos estaran actius fins les 6 de la matinada.

D’altra banda, des de la regidoria s’informa que hi ha contractat per al dia següent un dispositiu especial de neteja i, per a eixa nit un dispositiu especial de seguretat i d’emergència.

Us recomanem que agafeu abric perquè les bones temperatures que hem tingut fins ara han decidit dir-nos adéu justament la matinada de dissabte a diumenge. L’Agència Estatal de Meteorologia preveu una mínima de 8ºC i ràfegues de vent d’uns 30 quilòmetres per hora de ponent. Siga com siga, la regidora de Festes convidava a tot el món a que «gauduisca de la festa».

813 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!