Pego retalla desocupació a l’octubre

L’atur registrat al municipi ha disminuït en 24 persones respecte al mes de setembre. Així, es passa de 875 persones registrades al SERVEF al setembre, a 851 al mes d’octubre. Els sectors que ho han fet possible: serveis, agricultura i sense activitat econòmica prèvia. El conjunt de la Marina Alta, contràriament, perd ocupació, 664 persones han tornat a les llistes del SERVEF.
Les dades de l’atur d’octubre a la Marina Alta mostren que es continua destruint ocupació. Si ens fixem en les poblacions que més desocupats tenen a octubre: Dénia (212), Calp (164) i Xàbia (143), no és difícil lligar l’ocupació a l’estacionalitat de la campanya turística. 664 persones han tornat, durant el mes d’octubre, a inscriure’s a les llistes de l’atur. Això ha provocat que es torne a unes xifres de desocupació (15.182) properes a les d’abril.

La Marina Alta, encara que continua amb la milloria del registre de la desocupació en còmput anual (-1.104) manté una destrucció de 9.255 ocupacions des què va començar la crisi (any 2007). Assenyalen des de CC.OO. que la milloria de l’ocupació en còmput anual “és enganyosa ja que, d’una banda, inclou persones que abandonen la inscripció en la desocupació per l’efecte “desànim” i les persones que han eixit del país a buscar ocupació en l’estranger (el “exili laboral”), i, per un altre, és fruit de l’abús de la contractació temporal, precària i a jornada parcial resultat de les últimes reformes laborals i que suposa un nínxol de frau que és necessari atallar”. A la Marina Alta els contractes temporals són el 90,6% del total de contractes que se signen.

Pego, en octubre ha disminuït el nombre de persones desocupades en 24, respecte a setembre. Així el còmput és de 851 persones inscrites al SERVEF al mes d’octubre enfront de les 875 del mes de setembre. Els sectors que més ocupacions aportaren van ser serveis (14), agricultura (10) i l’apartat d’aquelles persones que no han tingut activitat econòmica prèvia (6). Han destruït llocs de feina la indústria (3) i la construcció (3).

Des de CC.OO. Informen que el “sindicat recolza la marxa de la dignitat que va eixir ahir des d’Alacant amb un grup de persones que faran el camí fins a València a peu per a acabar en eixa ciutat en una manifestació el pròxim dia 15 de novembre per a exigir “Pa, Treball, Sostre i Dignitat”.
608 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!