Pego rep Tots Sants amb 32 nous nitxos al cementeri municipal

Situats a la part nord en el que a patir d’ara és el c/ Sant Jaume del camp sant. Com a novetat també, a partir d’ara, després de les nombroses denuncies de robatoris de flors i altres elements de adornament de les tombes i nitxos, els treballadors del cementeri podran demanar comprovar el contingut de les borses que s’entren al recinte.
S’apropa cada vegada més el moment per recordar les persones que ens han deixat, en el dia de Tots Sants, un dia que el cementeri i, tot el que l’habita, cobra una protagonisme més especial del que és habitual. Eixe protagonisme, però, sol allargar-se durant tota la setmana, quan la gent acudix per a deixar ben bonica la làpida dels seus difunts perquè l’1 de novembre lluisca perfecta.
Fins el 31 d’octubre l’horari d’obertura del cementeri serà l’habitual, des de les 8 del matí i fins les 19 hores. A partir de Tots Sants, de l’1 de novembre, es modifica per a adaptar-se al canvi d’hora. Així, estarà obert des de les 8 del matí i fins les 18 hores.

Enguany, el cementeri municipal de Pego rep Tots Sants amb 32 nous nitxos a la seua part nord, al que, a partir d’ara, és el c/ Sant Jaume, com explicava la regidora de Cementeri, Elvira Ciurana, qui, apuntava que “la idea és que en un futur es puguen fer més nitxos perquè estem quedant-nos curts”.
Esta ampliació és una de les actuacions que s’emmarquen dins les inversions que l’Ajuntament de Pego ha pogut fer en 2013 gràcies al que s’anomena finançament afectat, diners de diferents inversions anteriors que van tenir una oferta de valoració per sota del pressupostat i van permetre estalviar quasi 91.000 euros. Part d’eixos diners s’han destinat a esta obra.

Una altra de les novetats amb què rebrà al públic el cementeri municipal en estos dies pròxims a Tots Sants és l’ampliació de la vitrina que hi ha a l’entrada, a part esquerre. En ella es podrà veure un plànol net i actualitzat del recinte amb el nom dels carrers principals. A més, d’alguns detalls de la instal•lació que han estat fotografiats.

Destacava també Elvira Ciurana el bon estat de l’ermita de la mare de Déu del Carme, la que està inserida dins el cementeri. Informava la regidora, per desmentir el rumor que corre pel poble que l’ermita està tancada que, esta, com s’ha fet sempre, està condicionada per deixar els fèretres al seu interior fins que prenguen sepultura. D’altra banda, perquè el condicionament siga òptim, l’ajuntament té projectat instal•lar un aparell d’aire condicionat per als mesos de calor.
En la vitrina de l’entrada que hem anomenat anteriorment, també hi ha penjat un llistat amb informació relativa als drets i deures de les persones que visiten el cementeri. Entre d’altres destaca una mesura de prevenció. Davant les múltiples denúncies de robatoris diversos d’elements ornamentals com puguen ser les flors o els elements que les subjecten, l’ajuntament de Pego ha decidit, a través de la regidoria de Cementeri aplicar un control més estricte. És per això que han habilitat els treballadors del recinte per a poder examinar les borses que s’introduisquen al camp sant. Elvira Ciurana, admet que és una mesura que a molta gent li semblarà exagerada i incòmoda, però assegura que “és primordial”.
Ciurana feia una crida també al bon manteniment de les làpides, aconsellava que “intenten revisar-les perquè els treballadors del cementeri no poden tocar-les, ja que no són d’ells ni tampoc de l’ajuntament”.
La missa general per a recordar i honorar les persones que descansen eternament al cementeri municipal es durà a terme, l’1 de novembre, Tots Sants, a les 16 hores.

804 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!