Pego reivindica la seua condició de municipi turístic de qualitat davant la secretària autonòmica, Cristina Moreno

Segons ha informat l’Ajuntament de Pego en nota de premsa, l’objectiu és que es reconega el gran potencial turístic de qualitat del municipi. Així ho van transmetre ahir l’alcalde, Enrique Moll, i els regidors de Turisme i Medi Ambient, Ricardo Sendra i Laura Castellà; a la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, durant la visita d’aquesta última a la localitat. Una trobada on qual els representants del govern local van aprofitar per a explicar tots els projectes que el consistori ja té en marxa i també els que vol dur a terme.

El govern local cerca potenciar un turisme de qualitat, sostenible i que respecte i aprecie l’entorn natural, la cultura i les tradicions del municipi. Són les línies a seguir i que són presents en iniciatives com el ‘birding’, una proposta per a gaudir de la naturalesa a través de l’observació d’ocells i que el consistori pegolí va posar en marxa fa un parell d’anys. “Volem que Pego siga Destinació Turística Birding. Hi ha un sector turístic molt interessat en aquest tipus de visites, que els agrada introduir-se de ple en la naturalesa a la qual té un profund respecte. El nostre parc natural ha tingut sempre gran potencial per a aquesta pràctica, i molt més ara amb el projecte de reintroducció de l’àguila pescadora, amb el qual hem aconseguit que aquest ocell rapaç torne a solcar els cels de la nostra zona”, apunta el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

L’edil va remarcar que per a aconseguir-lo “és necessària molta més inversió al parc natural, no sols per a poder rebre visites, sinó per a aconseguir el benestar de la fauna i flora que ell habita. Perquè el primordial és el respecte a l’entorn natural”.

L’executiu també va aprofitar la trobada per a sol·licitar a la secretària autonòmica “un impuls econòmic” amb el qual potenciar el Festival d’*Arts Escèniques, la pedra angular de la reconversió del Carnestoltes de Pego que amb tres edicions ha aconseguit l’atenció, tant de veïns i veïnes, com de milers de visitants.

El govern de Pego té un pla per a desenvolupar molt més aquesta iniciativa, però vol comptar amb el suport de la Generalitat per a dur-lo a terme”, va indicar l’edil. Durant la trobada Moreno es va comprometre a portar en 2025 a Fitur (la Fira Internacional de Turisme més important del país, que se celebra a Madrid) una proposta conjunta de promoció dels carnestoltes de tota la Comunitat com a aposta de desestacionalització del turisme. Una iniciativa a la qual Pego s’abraça i en la qual ja treballa, “tenim clar que el Festival d’Arts Escèniques és una aposta de turisme i activitat econòmica”, va comentar Sendra, qui també va assegurar que Pego “és ja una destinació turística desestacionalitzat i hem d’aprofitar sinergies per a continuar millorant”.

No es va oblidar l’executiu pegolí en la reunió de remarcar el seu interés per potenciar també altres dues importants festes del municipi: els Moros i Cristians i la Setmana Santa, “volem que es cataloguen com a Festes d’Interés Turístic Autonòmic, ja estem treballant per a aconseguir-ho i necessitem el suport i impuls de la Generalitat”.

199 Visites
Hola!!