Pego prorroga el contracte d’electricitat a l’espera de la central de compres de la Diputació d’Alacant

Atenent que «hi hagut un problema a l’hora de licitar el nou contracte amb les companyies elèctriques subministradores perquè tot apunta que s’ha interposat un recurs contra la licitació signada amb Iberdrola i, fins que no es resolga […] no va a aprovar-se el nou contracte i d’ahí la pròrroga». Compromís per Pego defensava estudiar altres possibilitats de contracte i eixir-se’n de la central de compres per estalviar diners en la factura elèctrica.

P1330849Explicava la regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar, durant el ple ordinari de juliol que es portava a ple la continuïtat del «contracte amb Iberdrola Clientes perquè ens veiem en la necessitat de tindre electricitat». Això serà fins que s’aprove el nou contracte de la central de compres de la Diputació d’Alacant. Completava la informació l’alcalde, Enrique Moll, explicant que «hi hagut un problema a l’hora de licitar el nou contracte amb les companyies elèctriques subministradores perquè tot apunta que s’ha interposat un recurs contra la licitació signada amb Iberdrola i, fins que no es resolga […], no va a aprovar-se el nou contracte i d’ahí la pròrroga».

P1330876Bernat Boluda, des de Compromís per Pego, recordava que «l’any passat vam votar a favor d’este tipus de contracte», però alhora van proposar «que estudiareu altres subministraments, altres preus per a poder millorar-lo». Així les coses, assenyalava que, «ha passat un any i, pel que es veu, no heu mirat res». Davant esta postura, Boluda manifestava que «creiem que l’ajuntament té personal qualificat que pot mirar millors preus amb altres companyies, com cooperatives per exemple, […] propostes que s’haurien d’estudiar per poder millorar l’actual i que l’ajuntament tingués un menor cost en factures elèctriques».

P1330810Recordava l’alcalde que l’Ajuntament es va «adherir a la central de compres de la Diputació d’Alacant i, qui és l’encarregat de buscar els millors preus i un subministrament més barat, no és l’ajuntament, és la central de compres. Per això ens vam adherir». Moll insistia en el fet que «nosaltres no podem contractar directament perquè estem dins una central de compres».

Informava també Enrique Moll que, després del ple, una empresa anava a presentar-los un estudi sobre el subministraments elèctric del poble. Uns resultats que, ja apuntava, mostren que «hi ha defectes en algunes de les contractacions perquè tenen més o menys potència de la que li correspon i, per tant, estem pagant unes quantitats per defecte o per excés que ens podríem estalviar».

Insistia el portaveu de Compromís per Pego, Bernat Boluda que, «demà mateix, si vols este contracte no el prorrogues, comences a buscar altres companyies i pots mirar el preu». A més, comentava que «el preu que està oferint la central de compres de la Diputació 0,11 cèntims, és el mateix que m’oferix a ma casa amb la diferència que jo al mes pague 30€ i l’Ajuntament al mes paga 36.000€».

P1330801Carmelo Ortolà, des de Ciutadans de Pego, defensava l’opció de la central de compres de la Diputació, obrint amb la seua intervenció una conversa que, més o menys, versava sobre el mateix però amb més tensió de la presentada en la primera part de la discussió. Durant la conversa mantinguda entre Carmelo Ortolà, Bernat Boluda, Javier Gascó i Enrique Moll, este últim comentava que fa uns quatre anys obrir una oferta pública i no es va presentar cap empresa «perquè no els interessava».

El punt es va aprovar per 10 vots a favor (PSPV, PP i CdPI) i 4 abstencions (Compromís per Pego).

 

1584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!