Pego proposa al Consell que distingisca els policies locals Eloy Pérez Moncho i Marcos Martín Sendra

Esta petició es fa en base a l’informe emès pel cap de la Policia Local de Pego, després que els dos agents detingueren un conductor ebri que es va donar a la fuga, després posar en perill la seguretat ciutadana al casc urbà i col·lidir als afores mentre evitava la policia.

El ple ordinari de maig va aprovar iniciar el procediment perquè d’alguna distinció o condecoració que atorga la Generalitat Valenciana als cossos i forces de seguretat siga concedida als agents de la policia local de Pego, Eloy Pérez Moncho i Marcos Martín Sendra, en base a l’informe emès pel cap de la Policia Local. Un procediment que va ser aprovat amb 12 vots a favor, els de PSPV, Ciutadans de Pego Independents, PP i Volem Pego i 4 abstencions, de Compromís per Pego.Eloy Pérez Moncho, al centre, rebent la distinció als 10 anys al servei de la policia local de Pego en 2017.

 

Marcos Martín Sendra, junt amb Àngel Avellàn, va ser distingit en 2016 per les tasques d’evacuació i ràpida intervenció en un incendi de l’Atzúbia.

Explicava l’alcalde i regidor de Seguretat, Enrique Moll, que estos dos agents van realitzar una intervenció a la localitat que fa finalitzar en la detenció d’una persona que conduïa sota els efectes de l’alcohol i que es va donar a la fuga, posant en perill la seguretat ciutadana. En eixe intent de fuga, el vehicle se’n va eixir de la carretera i va col·lisionar. El conductor, però, va eixir del vehicle i va fugir corrents entre bancals. Un dels dos policies va patir ferides lleus a conseqüència de la persecució.

Recordava Moll que l’any passat l’Ajuntament de Pego ja va demanar una distinció per a l’equip ROCA de Calp que s’encarrega de la vigilància en les camps de la Marina Alta.

Irene Sendra, regidora de Volem Pego, es mostrava favorable a esta distinció. Manifestava que «és molt positiva perquè visibilitza la faena que fan els policies municipals que moltes vegades arrisquen més del que igual seria necessari».

També recolzava la proposta Ciutadans de Pego Independents. Carmelo Ortolà, expressava que «és un acte professionalitat», ja que assegurava que «és molt difícil de vegades fer una persecució a un vehicle evitant el casc urbà».

Ana Ortolà, per part del Partit Popular, manifestava el seu recolzament a la iniciativa «tenint en compte que en aquestes professions moltes voltes el que arrisquen no és la pròpia vida». D’altra banda, però, Ortolà preguntava si després anava haver un acte al poble on es reconega «oficialment i públicament, a estos dos policies».

«Normalment es fa un acte central a València amb la presència del President de la Generalitat i tots els comandaments de l’exèrcit, de la policia local, la policia nacional i la Guàrdia Civil perquè es fa una entrega conjunta de distincions», explicava Enrique Moll. Afegia que, «si es concedira eixe tipus de menció, sí que farem un reconeixement públic a la població».

Compromís per Pego, en veu del seu portaveu Àngel Oltra, agraïa la feina que fa la policia local i la qualificava com a «necessària i molt important en un poble com Pego». No obstant això, anunciava Oltra que anaven a abstenir-se «perquè pensem que, en esta actuació en concret, han fet la seua feina, no hi hagut un plus d’eixir-se’n de les seues competències i pensem que si votàrem a favor podríem entrar en alguns greuges comparatius en altre personal de l’ajuntament» i posava com a exemple la gent que treballa al departament de Serveis Socials. Concloïa que «en el moment en què es donen condecoracions o es premia la feina, s’ha de ser objectiu i s’ha d’intentar que tot el personal que entra en una situació de risc, i més si es fora de les seues competències, siga compensat per això».

Proposava l’alcalde «elevar-li a la Generalitat que faça mencions i distincions a d’altres departaments que puga haver-hi tant al Consell com als ajuntaments».

 

1855 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!