Pego organitza, per primera vegada, un curs de manipulació d’aliments dirigit a joves

Amb una edat compresa entre 17 i 35 anys. Es durà a terme dijous 4 i divendres 5, de 9.30 a 13.30h., a l’edifici Cervantes. L’objectiu, és a facilitar a l’alumnat l’accés al món laboral.
Que l’accés al món laboral és complicat és un fet. Que el jovent és un dels col·lectius més afectats, és un altre fet que reflectixen les estadístiques. En este context i, a les portes de l’estiu, l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Pego, a partir d’una subvenció de la Diputació d’Alacant, ha organitzat, per primera vegada al municipi, un curs de manipulació d’aliments per a joves entre 17 i 35 anys, que s’està gestionant a través de Creama Pego.
20 alumnes assistiran, de manera gratuïta, demà dijous 4 de juny i divendres, dia 5, a este curs que es durà a terme de 9.30 a 13.30h., a l’edifici Cervantes. L’objectiu és facilitar-los l’entrada al món laboral, en este cas, amb l’obtenció del carnet de manipulació d’aliments, requisit indispensable per treballar en qualsevol sector que tinga contacte amb productes alimentaris.

I és que la preocupació de la població per la higiene i la seguretat en els aliments ha anat en augment en les darreres dècades, el que ha comportat una demanada de garantia en els productes alimentaris per part dels consumidors. Paral·lelament, les autoritats sanitàries han incrementat les seues exigències en este sentit i obliguen a demostrar, en els continus controls de qualitat sanitària i alimentària que realitzen a les empreses, la formació adequada de les persones que manipulen aliments.

La formació i el certificat de manipulació d’aliments, per tant, s’ha convertit en una eina imprescindible en la inserció laboral en múltiples sectors professionals relacionats, directa o indirectament, amb la manipulació d’aliments.

– Sector comercial: reponedor, venedor, fruiter, carnisser, forner, pescater

La totalitat de llocs en hostaleria i serveis de catering: cambrer, ajudant de cuina, cuiner…
– Personal ajudant en menjadors escolars
– Personal sanitari en centres assistencials: residències geriàtriques, hospitals, ajuda a domicili
– Personal encarregat de demostracions amb productes d’alimentació
– Personal empleat d’empreses de transport o de repartiment de mercaderies

– D’altres àmbits o sectors on es manipules aliments: hostesses de congressos, personal del sector de fabricació de productes alimentaris, personal responsable de tractaments d’aigües potables, etc.

Al finalitzar el curs, l’alumnat haurà adquirit els coneixements, habilitats i actituds necessàries per aplicar en el seu lloc de treball un correcte comportament i les tècniques adequades d’higiene i sanitat alimentària en manipulació d’aliments, per impedir la seua contaminació i prevenir possibles alteracions alimentàries en aquelles especialitats on el seu exercici professional ho requerisquen.

635 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!