‘Atrevits Teatre’ estrena a Pego, este dissabte, ‘Besos’

El grup format íntegrament per persones jubilades donarà la meitat de la recaptació al Centre Excursionista i a l’Assemblea Oberta de Pego per a recuperar les muntanyes després de l’incendi. El preu de l’entrada és de 5 euros i es pot adquirir a la Casa de Cultura. L’estrena és dissabte 6 de juny, a les 20h., al teatre municipal.
El grup pegolí ‘Atrevits Teatre’, format íntegrament persones jubilades, estrenarà este dissabte a les 20.00 hores, al Teatre Municipal de Pego, l’obra valenciana més representada, ‘Besos’ de Carles Alberola. Esta és la segona obra que estrena el grup, nascut a partir d’un taller de teatre del CEAM de Pego. En l’actualitat són la cinquena formació de L’Escola de Teatre de Pego, que el passat mes de febrer va celebrar els seus 10 anys d’existència.
D’este muntatge destaca el seu director i també director de l’Escola de Teatre, César Monzonís, la capacitat de superació d’Atrevits Teatre, ja que en tan sols «sis mesos han estats capaços de muntar una nova obra». I és que la seua primera estrena, ‘Sang i ceba’ de Pluja Teatre, va tenir lloc a finals de desembre de 2014. Monzonís també subratlla «el treball constant de tot el grup, la seua energia i il·lusió» per superar-se cada dia. També accentua com el teatre ajuda a trencar amb «amb moltes de les pors que han hagut de patir en la seua vida». En aquest sentit, afegix que ‘Atrevits’ torna a fer gala del seu nom amb un obra «molt moderna i divertida» en què, com a novetat, els actors i actriu «van a cantar». Així, «Atrevits es convertix en el primer grup de l’Escola de Teatre de Pego, que cantarà dalt de l’escenari».

L’obra està formada per diferents històries individuals. El fil conductor de totes elles, les relacions de parella. Explicava Monzonís que, en esta ocasió, ‘Atrevits Teatre’ només representarà algunes d’eixes històries i vindrà a durar uns 50 minuts. I és que, informava Monzonís que la tragèdia del 14 de maig, ha imposat que així fos, ja que la meitat de la recaptació es donarà al Centre Excursionista de Pego i a l’Assemblea Oberta que gestionen des de la societat civil la regeneració de les muntanyes. Avançava, però, el director de teatre que «anirem ampliant-la perquè pensem representant-la per tot el món».

En principi estava previst destinar part de la recaptació a millores de l’Escola de Teatre però «després del brutal incendi que ha destrossat les muntanyes vam decidir per unanimitat» recolzar les iniciatives de l’Assemblea Oberta i del Centre Excursionista per a regenerar les muntanyes «després del devastador incendi que arrasà més de 975 hectàrees del municipi i va afectar al 80% de les muntanyes de la localitat». Recorda Cèsar Monzonís que, des dels seus inicis l’Escola de Teatre ha col·laborat sempre amb altres associacions culturals, festives o humanitàries.

La gent pregunta si hi ha fila zero. És una qüestió que s’està gestionant des del Centre Excursionista i de l’Assemblea Oberta. No obstant, Cèsar Monzonís apuntava que hi ha gent que, el que està fent és pagar l’entrada però no agafar-la. Comentava també que el cartell, ha estat realitzat per Josep Orihuel, desinteressadament. També ha estat el cas de les Valls, que ha fet les entrades sense cobrar-les per ajudar a eixa recuperació.
Finalment, Monzonís ha fet una crida a tota la gent de Pego per a que «es plene el teatre perquè l’esforç de tota la gent del grup ha estat molt gran i amb l’únic objectiu de fer passar una bona estona als seus veïns i veïnes». El preu de l’entrada és de 5 euros i és pot adquirir en la Casa de Cultura, El bar Mosset, el Bar Canyes, i a través dels membres de l’Assemblea Oberta i del Centre Excursionista.
749 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!