Pego, l’Atzúbia i les Valls es reunixen per a concensuar les mesures a adoptar davant la supressió del servei d’ambulància nocturna

Ho faran demà a les 19.30 hores a l’Ajuntament de Pego. D’altra banda, l’alcalde pegolí ja s’ha posat en contacte amb el de Xàbia per unir esforços davant les noves retallades de la Conselleria de Sanitat. Des de les alcaldies afectades per la mesura volen transmeten un missatge de tranquil·litat a la població. Asseguren que les totes les urgències seran ateses, tot i l’eliminació del servei per part de Conselleria.
La sanitat de la Marina Alta torna a patir retallades. Si a l’estiu se suprimien les urgències nocturnes dels centres de salut de Pedreguer, El Verger, Ondara i Gata, ara el torn és per a les ambulàncies nocturnes de Xàbia i Pego. La Conselleria de Sanitat prepara una important retallada en matèria d’emergències sanitàries que entrarà en vigor l’1 de març, este divendres. A partir d’eixe dia, segons fonts sindicals es reduiran els serveis entre un 25% i un 50% . Segons publicava el 21 de febrer Levante-EMV, un 50% de les ambulàncies gestionades per les distintes empreses passarien d’un horari de 24 hores a només 12 hores. La mesura afectarà tant a les unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) com als Suports d’Atenciò Mèdica Urgent (SAMU).

Fonts de la Conselleria de Sanitat asseguren que no es tracta d’una reducció dels serveis, sinó de reassignar estos en base a la freqüència d’ús i els marges de resposta. “Van a modificar-se els horaris però van a adaptar-se els serveis a les necessitats de cada municipi”, aclariren. “Tan sols s’està procedint a revisar els concerts amb les empreses que gestionen els Suports Vital Bàsic (SVB), i que en cap cas afecta els Suports d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU)”, van afirmar fonts de Sanitat.

No obstant això, fonts sindicals asseguren que un nombre indeterminat d’ambulàncies del SAMU reduirà la seua jornada laboral a la meitat passant de 24 a 12 hores i deixant desprotegida la franja horària nocturna en diversos municipis valencians. Este es el cas de Pego i de Xàbia i de la resta de pobles a que donen cobertura les urgències dels centres de salut d’estes poblacions de la Marina Alta.

La notícia la coneixia l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, dilluns de vesprada per una telefonada de Las Provincias, després que l’alcalde de Xàbia fera referència a esta qüestió durant una xerrada que va pronunciar a la seua localitat. I és que la Conselleria de Sanitat no ha comunicat ni notificat la mesura als ajuntaments afectats. No obstant això, fonts municipals tenen constància que sí que s’ha donat part al centre de salut de Pego.

Davant la notícia, que apunta a que a partir d’este divendres, 1 de març, Pego i els pobles que depenen dels serveis d’emergència del centre de salut, l’Atzúbia-Forna, Vall de Gallinera i Vall d’Ebo, es reuniran demà dijous, a les 19.30 hores, a l’Ajuntament de Pego per tal d’abordar la situació en què quedaran els municipis i estudiar les accions a dur a terme per a intentar revertir la situació. A esta reunió també han estat convidats els partits que conformen la corporació municipal pegolina, PP i Bloc-Compromís.

D’altra banda, l’alcalde de Pego ja ha posat en contacte amb el seu homònim xabier per tal d’unir esforços.

Tot i la retallada del servei d’ambulància nocturna, l’alcalde de Pego i la resta d’alcaldes de les poblacions afectades, volen transmetre un missatge de tranquil·litat a la població. Asseguren que “les urgències que es produisquen seran ateses”.
644 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!