Pego ja té Consell Jove Municipal

Este matí s’ha constituït este nou organisme que donarà veu als i les joves. Representants de 5é i 6é de primària dels col·legis Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni debatran sobre distints aspectes que els preocupen o els semblen rellevants i actuals. Ho faran trimestralment. Hui, 25 de novembre, el tema de constitució del Consell Jove Municipal ha estat la violència de gènere.
Este matí s’ha constituït al saló de plens de l’Ajuntament de Pego un nou organisme consultiu a la localitat, es tracta del Consell Jove Municipal que donarà veu als i les joves de Pego. Dirigits per l’alcalde de Pego, l’alumnat que representava a cada col·legi ha jurat o promès el càrrec, després de presentar-se. Este Consell Jove està composat per 20 alumnes.
Una vegada constituït el Consell Jove Municipal s’ha triat qui anava a ser portaveu de cada col·legi: Guillem (Rosalia Bondia), Aitana (Ambra), Hèctor (Sant Antoni) i Sheila (Carolina Sala). Entre estos quatre noms s’ha triat la presidència. Esta ha recaigut en Guillem. No obstant, la presidència del Consell Jove serà itinerant, cada trimestre l’ostentarà un col·legi, ja que el Consell Jove Municipal es reunirà una vegada al trimestre.
La idea de l’equip de govern és que els i les joves els suggerisquen temàtiques a tractar i que, a partir d’ahí, estiga present a cada sessió el regidor o la regidora de l’àrea en concret per poder resoldre els dubtes que presenten. A més, explicava Enrique Moll, hi haurà un punt de l’ordre del dia dedicat a ‘Precs i preguntes’ per si hi ha alguna cosa d’última hora sobre la que es vullga preguntar.
La temàtica tractada en la primera sessió del Consell Jove Municipal ha estat, tenint en compte el dia, la violència de gènere. El regidor d’Educació i Igualtat, José Merí, ha volgut saber si creuen convenient que hi haja un dia dedicat a la violència cap a les dones.La resposta majoritària ha estat que sí, que és important dedicar un dia a recordar que hi ha dones que patixen violència i sensibilitzar perquè esta es denuncie i s’elimine. Els i les portaveus de Rosalia Bondia, Ambra i Sant Antoni han expressat que «és important recordar perquè és important que tots som iguals, ningú és més que altres» i que «s’ha de recordar perquè han mort moltes persones arrel d’este problema». Des de Carolina Sala, la seua portaveu ha defensat que «no hauria d’haver un dia especial per a la violència de gènere, que la lluita hauria de ser diària perquè no es produira mai».
La primera sessió del nou Consell Jove Municipal ha continuat endinsant-se en la visió que els i les joves tenen al voltant d’un problema tan generalitzat com és la violència de gènere.

835 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!