Pego insta al Consell a modificar el decret pel que cedix el manteniment de les carreteres als municipis

Subscrivint-se així a la moció elaborada per la FVMP en relació al decret 49/2013 de 12 d’abril del Consell pel què s’aprova el catàleg del sistema viari de la C.V. Explicava l’alcalde que Pego no es veia afectat pel mateix, però que ho fan solidaritzant-se amb els pobles afectats.
El manteniment de les carreteres és, des què han començat a minvar els pressupostos de Govern central i autonòmics, com ‘una mosca collonera’, parlant en llenguatge de carrer. I és que este manteniment, tenint en compte els quilòmetres i quilòmetres asfaltats, no és barat. La solució que ha trobat la Generalitat per a desfer-se de part del problema ha estat redactat en el decret 49/2013 de 12 d’abril. En ell, explicava l’alcalde Enrique Moll, la Generalitat “cedia una sèrie de carreteres d’àmbit comarcal o local que tenien sota la seua la responsabilitat, a Diputació o a ajuntaments”. Afortunadament, avançava Moll, “en el cas de Pego, les tres carreteres afectades li les cedia a Diputació, però ens afegim a la moció de la FVMP reclamant que, algunes de les carreteres cedides als ajuntaments, tornen a ser mantingudes per la Conselleria d’Infraestructures o la Diputació”.
Des del Bloc-Compromís es mostraven favorables a recolzar la moció. Manifestava la seua portaveu, Conxa del Ruste que, tot i que no afecte a Pego, “no és una mesura encertada perquè cedixen competències, però no donen recursos i, en este cas, cedixen el manteniment de carreteres que no estan en condicions quan van a cedir-les, per tant trobem que la derogació del decret seria allò ideal”.
Carmelo Ortolà, portaveu de Ciutadans de Pego, també mostrava la seua conformitat amb la moció. Incidia en la idea que “no veiem perquè han de començar a, al que no interessa, cedir-ho als ajuntaments, ja estem prou carregats, i si ho fan que ho deixen en condicions abans de donar-ho”.
També el PP recolzava la moció. Entre d’altres, perquè ve de la FVMP i per tant ja ha estat debatuda per tots els grups polítics.
Andreu Dominguis, prenia esta vegada la paraula pel PSPV. Indicava que la “moció reflexa la intenció del Govern perquè no hi haja duplicitats. Però això no vol dir que, perquè no hi haja duplicitats, se’ls haja de passar carreteres en unes condicions, que en molts casos tenen molts diners a gastar, als ajuntaments que ja van molt carregats”.
Així, la moció s’aprovava per unanimitat.


451 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!