Pego il·luminarà la via d’entrada a la festa de Carnestoltes per guiar qui ens visita

El carrer Dénia fins a l’encreuament de les avingudes Alacant i València tindrà una il·luminació especial i també algun tipus de música perquè la gent que vinga de fora per la carretera d’El Verger, la zona de la Rectoria i Dénia, arribe fins als punts de música que hi ha preparat la regidoria de Festes al poble i puguen gaudir de la veritable nit de Carnestoltes de Pego. A les 20.30h., de dissabte 10 de febrer, tindrà lloc la desfilada del concurs de disfresses al voltant del Passeig Cervantes. De matí, a les 11h., els xiquets i xiquetes seran protagonistes.

27545296_1985529391771437_4285264548766329934_nDurant tota la setmana, a les escoles amb les bruixes i a la plaça de l’Ajuntament amb la Reina del Carnestoltes, els xiquets i les xiquetes de Pego van escalfar motors per viure l’esclat del Carnestoltes dissabte de matí amb la desfilada del Carnestoltes Infantil. També sabem que en moltes cotxeres durant les vesprades i nits algunes colles s’ajunten per anar filant la disfressa que lluiran dissabte, 10 de febrer, durant la nit de Carnestoltes a Pego.

P1300552
Colla guanyadora Carnestoltes 2017 en més de 6 membres

Colles que poden optar a un dels premis del concurs de disfresses al que encara es poden inscriure. Les colles de fins a 6 persones poden optar a 400€ de premi i les colles de més de 6 persones opten a un premi de 600€. El jurat avaluarà les propostes a partir de les 20.30h., de dissabte, quan la desfilada de Carnestoltes de Pego done un parell de voltes al passeig Cervantes.

P1300476
Colla guanyadora Carnestoltes 2017 en menys de 6 membres

La imaginació és part fonamental d’esta festa que ha dut ben lluny el nom de Pego. Imaginació i hores de quedada amb els amics i les amigues per triar la idea a desenvolupar i després treballar amb material divers perquè esdevinga realitat i durant la nit de Carnestoltes poder ser un altra persona, animal o cosa per conèixer gent nova i passar-ho màgicament bé.

27337196_1675937632427938_3997593700451446367_nAixí, dissabte, a les 11h., Carnestoltes a Pego l’enceten els xiquets i xiquetes. Des de la Plaça del Mercat fins al Passeig Cervantes, tindrà lloc la desfilada infantil. En acabar, els i les participants podran gaudir de diferents atraccions per finalitzar la jornada de la millor manera possible, jugant i divertint-se, com explicava el regidor de Festes i alcalde de Pego, Enrique Moll.

Passant a la vesprada-nit, com et contàvem anteriorment, a partir de les 20.30 hores es podrà presumir de disfressa en la desfilada de Carnestoltes. Esta estarà amenitzada per colles de batucades i txarangues. En acabar la desfilada al Carnestoltes de Pego trobaràs tres punts de música. El primer, que s’activarà una vegada es donen a conèixer les colles guanyadores dels dos premis del concurs de Carnestoltes, al Pla de la Font. Els altres dos, estaran localitzats a la Plaça Antic Regne de València, que sonarà des de les 23 hores i l’altre a la Plaça del Mercat, que s’activarà a partir de les 00.30 hores. A més d’altres punts de música que puguen aportar algunes de les barres que isquen al carrer durant la nit de Carnestoltes.

Enguany, com a novetat, la regidoria de Festes ha considerat interessant il·luminar d’una manera especial el carrer Dénia fins a l’encreuament amb les avingudes Alacant i València per tal d’indicar a la gent que vinga de fora amb autobús o cotxe particular, on està la festa i evitar així que es queden al passeig Michel o les rodalies del polígon industrial, on aparquen habitualment els autobusos.

27336496_1675932435761791_4922692818420088263_nAltres qüestions més pràctiques, però que no menys importants sobre la nit de Carnestoltes que interessen principalment als pegolins i a les pegolines tenen a veure amb la seguretat. Com en altres edicions, Pego comptarà durant eixa nit, amb un dispositiu especial de seguretat amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, un reforç de la policia local i amb els serveis d’una empresa privada de seguretat per a evitar que passe res greu al municipi durant el transcurs de la festa. També per seguretat, els carrers del centre del poble estaran tancats a les persones que ens visiten per a evitar incidències.

En l’apartat sanitari, es comptarà amb l’ajuda d’Acció Urgent que, recordem fa una crida perquè si teniu mantes o llençols que ja no gasteu els doneu a l’organització, ja que és material que fan servir, especialment, durant nits com la de Carnestoltes. Les urgències nocturnes del Centre de Salut comptaran amb personal mèdic i d’infermeria de reforç, contractat per l’Ajuntament de Pego, per si es donaren moltes urgències.

aparcamentPer últim, els pegolins i les pegolines podran deixar els seus vehicles al recinte multiactivitats La Trilladora des de les 5 de la vesprada de dissabte, 10 de febrer, quan s’habilite el recinte com a aparcament alternatiu als carrers del poble. Este aparcament és gratuït i comptarà amb vigilància privada. Els vehicles podran estar allí fins les 12h., de diumenge 11 de febrer. Amb esta mesura, indicava el regidor de Festes, «es vol evitar que hi haja problemes de ratlladures, punxades de rodes o trencament de retrovisors, entre d’altres».

 

1752 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!