Pego ha mantingut la jornada escolar dilluns

La majoria de poblacions de la comarca (25 a les 10.30h., segons actualitzava la Generalitat Valenciana) han suspès les classes de hui dilluns, atenent al manteniment de l’alerta taronja per fortes pluges de la comarca. El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Pego, José Merí, explicava que s’havia pres esta decisió perquè, anit a les 22h., les vies d’accés al municipi estan obertes i les instal·lacions educatives no presentaven problemes. A més, recordava que l’orografia de Pego fa difícil que es produïsquen inundacions. Hi destacava, però, que moltes famílies han decidit no portar els seus fills i filles a classe. La mitjana d’assistència a classe al municipi ha estat del 57%.

Ahir per la nit, a partir de les 21 hores, quan la Conselleria d’Educació va traure el primer llistat amb els col·legis que hui suspenien les seues classes, el degoteig de poblacions que anaven afegint-se, per decret d’alcaldia a eixe primer llistat, va ser constant. A Pego esperàvem notícies des de la Regidoria d’Educació que va arribar passades les 12 de la nit per a desmentir un missatge que circulava per les xarxes que hui dilluns se suspenien les classes.

publicacio-ajuntament-de-pego

El regidor d’Educació José Merí ha explicat que la decisió que ahir per la nit es va prendre des d’Alcaldia i la Regidoria d’Educació va estar motiva pels informes de la Policia Local que certificaven que totes les vies de comunicació de la localitat estaven obertes i els centres escolars no presentaven problemes. Este matí només un centre ha presentat problemes, el col·legi Ambra on tenien goteres i filtracions per les juntes de les paveses. A hores d’ara, com no plou, la situació s’ha normalitzat a Ambra, tot i que este matí operaris municipals han estat traient aigua.

Apuntava també el regidor d’Educació a «l’orografia de Pego que també acompanya perquè estem més alts que altres municipis que han suspès les classes». Reconeixia José Merí, que la situació meteorològica ha fet que moltes famílies decidiren no portar els seus fills i les seues filles a classe, «per precaució» una opció que assegurava «és comprensible».

L’assistència realment ha estat molt menor del que és habitual i us podem dir que a les escoles de primària del municipi la mitjana d’assistència a classe ha estat del 57%. Per centres, Ambra és on menys alumnes han acudit, un 44,23%, seguida de Rosalia Bondia amb una assistència del 48,75%. Al col·legi Carolina Sala ha assistit un 67% de l’alumnat i a Sant Antoni un 68%.

Des d’Ambra ens han informat que no van a deixar eixir de l’escola a cap xiquet o xiqueta que no vaja acompanyat d’algun familiar atès que AEMET ha activat l’alerta roja per fortes pluges fins les 14 hores. No obstant, asseguren que a l’escola no hi ha perill i les classes estan transcorrent amb normalitat.

15590112_1232645350162527_3470847567757307514_nA la comarca fins a 25 municipis han suspès hui les classes. Han estat: Alcanalí, Alpatró, Benialí, Beniarbeig, Benigembla, Benimeli, Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Jesús Pobre, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Poble Nou de Benitatxell, Senija, Teulada, Tormos, El Verger, Xàbia, Xaló, La Xara, La Vall de Laguar.

1740 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!