Pego, final d’etapa del ‘Camí Solidari per les malalties rares’

Este dissabte, 20 de setembre, el Pla de la Font rebrà, a les 18.30h., als brigadistes d’Imelsa Víctor Cerdà i Raúl Zurriaga. Estan recorrent tots els pobles del territori valencià i pujant als seus cims més importants. Tot, per a promoure la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per patologies no freqüents, conegudes com a malalties rares. L’Ajuntament de Pego convida a tot el poble de Pego a rebre el ‘Camí Solidari 2014’.
Pego té este dissabte una cita ben especial, serà final d’etapa del ‘Camí Solidari per les Malalties Rares’, una iniciativa d’Imelsa (inicials que corresponen a l’empresa pública de la Diputació de València, Impuls Econòmic Local S.A., que té com a objectiu la promoció, suport i participació en activitats econòmiques, empresarials i socials). El Camí Solidari per les malalties rares té com a objectiu promoure la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per patologies no freqüents.

Es tracta d’un repte esportiu i solidari que es va celebrar per primera vegada al setembre del 2013, quan el brigadista forestal d’Imelsa, Víctor Cerdá, va recórrer a peu tota la província de València i va passar pels 266 municipis que la componen.

Gràcies a esta iniciativa, Víctor va rebre el Premi Anual a la Solidaritat de Feder (Federació Espanyola de Malalties Rares), que li va entregar l’actual reina d’Espanya, Letizia Ortiz.

En 2014 s’ha reeditat el repte i s’ha ampliat. Hui comença este ‘Camí’ que finalitzarà el proper 18 d’octubre. En esta ocasió Víctor Cerdá s’acompanya d’un altre brigadista, Raúl Zurriaga. Tots dos travessaran la Comunitat Valenciana i pujaran als seus cims més importants, amb un recorregut total de 1.704 quilòmetres. En total, la ruta inclou 45.000 metres positius, que equivalen a ascendir cinc vegades l’Everest des del nivell del mar fins al cim.

Durant el Camí 2014, Víctor i Raúl aniran acompanyats per una Caravana Solidària, que posarà a la venda material esportiu i promocional, la recaptació de la qual es destinarà a projectes i programes promoguts per la delegació valenciana de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER). També es podran fer donacions amb el mateix fi per mitjà de la plataforma de seguiment. Al Pla de la Font hi haurà muntada una carpa amb ‘merchandaising’ per a col•laborar amb aquesta iniciativa solidària.
La Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) és una entitat sense ànim de lucre, amb la missió de donar veu a les persones amb malalties poc freqüents i a les seues famílies, i que treballa per defensar, protegir i promoure els drets de més de tres milions de persones amb malalties rares a Espanya.

Està composada per 261 associacions de pacients en tot el territori nacional, i concretament, per 28 associacions de pacients en tota la Comunitat Valenciana, amb més de 1.500 patologies diferents. El moviment associatiu lluita perquè es garantisca, en condicions d’equitat, la plena integració social, sanitària, educativa i laboral de les persones afectades.

Com dèiem al principi de la notícia, el dissabte Pego serà la localitat ‘final d’etapa’ de la tercera jornada d’este II Camí Solidari per les malalties rares. Donat que es tracta d’un repte de gran importància pel seu rerefons solidari amb les persones amb afeccions poc freqüents, l’Ajuntament de Pego demana als pegolins i a les pegolines que, dissabte 20 de setembre, a les 18.30h., acudisquen al Pla de la Font per a rebre a Víctor i a Raúl en el seu final d’etapa. També obri la porta a que, si algú vol, acompanye als corredors al llarg del seu recorregut eixe dissabte. Tots els detalls es poden consultar a Camí Solidari 2014.

741 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!