Pego esdevé riu

Més concretament la plaça de l’Ajuntament i els carrers que la circumden amb l’arribada del miler d’escolars pegolins vestits de blau i blanc. Es tracta d’una més de les múltiples activitats que s’emmarquen al projecte europeu Comenius, que promou l’Ajuntament de Pego, en esta ocasió es tracta de l’enregistrament d’un vídeo que duu com a títol ‘Tots som aigua’.
La banda sonora de l’activitat que este migdia ha tingut lloc pels carrers que circumden la plaça de l’Ajuntament, i allí mateix, és ‘Mensajes de agua’ de Macaco i il·lustra bastant fidelment l’esperit del projecte Comenius, ‘Units per l’aigua’, que durant dos anys s’ha dut a terme a Pego i a Thonon (França).
Un miler d’alumnes pegolins i pegolines (de totes les escoles del municipi i de l’institut) este migdia s’han transformat en gotes d’aigua per a formar cinc rius (un per centre educatiu) que, com a afluents, han confluït en un d’únic al centre neuràlgic del municipi. ‘Tots som aigua’, ha estat el títol de l’activitat, una de les múltiples que s’emmarquen dins del projecte Comenius que promou l’Ajuntament de Pego, a través de la regidoria d’Educació i Cultura.L’activitat ha estat realitzada conjuntament per l’IES Enric Valor, el CEIP Ambra, Rosalia Bondia, Carolina Sala i el col·legi Sant Antoni, amb el suport sempre present de l’Ajuntament de Pego. ‘Tots som aigua’ en breu es convertirà en un vídeo que formarà part de la memòria col·lectiva del Comenius pegolí.En acabar la primera reproducció de la cançó ‘Mensajes del agua’, que ha estat corejada amb força per totes les gotetes d’aigua, els protagonistes es mostraven molt contents i eren generosos en expressar-ho. Unien una vegada més la seua veu per a manifestar la seua alegria.
Ahir, durant el programa ‘Espai Comenius’ de Ràdio Pego Irene Escrivà, directora d’Ambra, Serafina Cabrera, directora de Rosalia Bondia, Vicenta Pérez, coordinadora a Sant Antoni del Comenius i Juanjo Llorca, coordinador de tot el projecte i professor de l’IES Enric Valor, avançaven que esta activitat “és com transmetre que l’aigua fluix com un riu de xiquets i xiquetes que s’ajuntaran, interactuant amb el poble”.
Cada xiquet i xiqueta ha estat una gota d’aigua. Ho ha fet vestint-se de blau i blanc, reforçats amb globus de color blanc i blau per a esdevenir, com han aconseguit, un riu ben viu que ha inundat durant una bona estona la plaça de l’Ajuntament i que deixa una bonica imatge per al registre audiovisual pegolí, a més d’un missatge fonamental sobre la importància de l’aigua.
816 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!