Pego, en Festes

A partir de dissabte, i durant 9 dies seguits, quasi totes les hores del dia tenen alguna activitat programada. Ahir, el regidor de Festes desvelava que, el lema que definix les Festes de Pego 2013 és, “les arrels de la música, perquè són l’essència del nostre poble i tots els dies tindrem directes musicals”.
Comença l’estiu, finalitza el mes de juny i Pego entra en Festes. Amb aquest motiu dijous entrevistàvem el regidor encarregat d’elles; Raül Tamarit les definia com a “intenses” i explicava que el fil conductor d’enguany han estat “les arrels de la música”. Tamarit assegurava que ha estat així “perquè són l’essència del nostre poble i tots els dies tindrem actuacions musicals en directe”.
Apuntava Tamarit que “hem intentat no solapar horaris perquè la gent puga acudir a tot”. Una circumstància un tant difícil, almenys este dissabte, 22 de juny, quan en poques hores es desenvoluparan fins a quatre actuacions en directe.El regidor de Festes ressaltava que, el Club Esportiu Els Carreters donen el tret d’eixida a les Festes de Pego en començar esta vesprada el 39é concurs de tir i arrossegament ‘Vila de Pego’ i que s’estendrà durant tot el cap de setmana. En la part esportiva també subratllava el torneig de futbol benjamí i aleví amb la presència de Vilareal i Valencia CF.

Pel que fa al concert de rock, Raül Tamarit posava l’accent en el fet que han intentat portar el major nombre de grups de Pego possibles. Dels quatre que actuen: Smoking Soul’s, Vertigen, Txarango i Aspencat, tres tenen components pegolins i el primer és 100% de casa. També destacava que enguany l’entrada és gratuïta perquè
Una de les novetats enguany sobre la Nit de Rock és que l’entrada torna a ser gratuïta, com acabem d’escoltar. Declarava Tamarit que “hem apostat perquè, en els temps que estem vivint, la gent estem pagant massa impostos i anem a fer unes festes en les que tot siga amb entrada lliure”. Per descomptat, el regidor de Festes és conscient que no ha tot el món li agradarà el que s’ha triat com a actes festius, però amb l’entrada lliure “no perden diners”, concloïa.

Tot això tenint en compte, segons detallava Tamarit, que el pressupost per a Festes de 2013 és un 50% menor a fa tres anys, pel que assegurava que la regidoria de Festes ha hagut de fer malabarismes perquè arribe per a tot. En aquest punt, Raül Tamarit, recordava que el pressupost és anual i s’ha de repartir pensant en totes les festes que, al llarg de l’any, es fan a Pego.

Tornat al primer cap de setmana de Festes patronals a Pego, diumenge el torn és per als vehicles a motor. L’agrupació de Sant Cristòfol prendrà, des de bon matí, els carrers de Pego per honorar el seu patró.

A la marjal, més concretament al riu Bullent, es donaran cita els pescadors de la localitat per a participar en el concurs especial de pesca de la Fira.

Tornant al poble i de vesprada, el programa d’aquesta casa, ‘La Manta al Coll’ que està d’aniversari i ha tirat la casa per la finestra per a celebrar els seus 20 anys de vida en antena.
Ha programat tot un seguit d’actes musicals que comencen diumenge i finalitzen dimecres. Així, este diumenge, Xavi Morant, director de ‘La Manta al coll’ ha dissenyat un circuit musical per la Vila Vella. “Esta passejada musical pretén mostrar algunes de les diferents maneres que hi ha d’escoltar i conéixer la nostra música popular i tradicional al carrer. La música popular l’ha feta el poble per a divertir-se o celebrar alguna festa o esdeveniment del propi poble, llavors aquesta és de totes i tots”, és el que ens explica Xavi Morant, qui també assegura que es tracta d’una “passejada musical seriosa, per diverses raons:

– És un altra manera d’escoltar música, a l’aire lliure i en diferents indrets
– Escoltar-la plantats dóna peu a comentar-la i a raonar sobre ella amb d’altres vianants
– Al ser itinerant ens ajudarà a descobrir o a reviure fets de la nostra vida pels diferents racons
– Aprendre d’escoltar grups i formacions variades, però totes nostres
– També els protagonistes ens donaran les explicacions pertinents de cada peça

Aquesta passejada musical acabarà amb tots els grups junts i omplirem la plaça de l’Ajuntament”.
El circuit musical per la Vila Vella organitzat per ‘La Manta al coll’ i patrocinat per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego “començarà al capvespre del diumenge al voltant de les set amb les següents formacions:

– CORAL I RONDALLA DEL CEAM DE PEGO
– LA RONDALLA AGREDOLÇ, DE LA SAFOR (AMB LA COL·LABORACIÓ DE LES DANSAIRES D’UXOLA)
– L’ORFEÓ DE PEGO
– LA MUIXERANGA DE PEGO
– LA COLLA EL BARRALET DE LA VILA JOIOSA
I pot ser alguna sorpresa més”.

A les 22.30 hores de diumenge, al poliesportiu municipal Cervantes, espectacle de varietés. Enguany han apostat “per fer un canvi, unes varietés més modernes del que estava fent-se”.

Avancem que, dilluns pel matí el Passeig Cervantes serà el lloc indicat per reunir-se els i les més menuts, en celebrar-se el primer dia dels xiquets i les xiquetes. Des de les 11 i fins les 2 de la vesprada. I a les 18h., hauran de tornar al ccontacontes que els hi han preparat. A les 19 hores, globotada.

Dilluns hi ha més coses de vesprada, però les repassarem el mateix dilluns a l’Informatiu. Per a acabar esta crònica dedicada a les Festes de Pego 2013, reproduir la invitació del regidor de Festes, Raül Tamarit que convida a tot el poble a omplir els carrers de festa i a acudir a cada acte organitzat perquè la gent que hi participa els organitza per a fer gaudir els pegolins i les pegolines.
690 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!