Pego, el poble que més reduïx en desocupació a la Marina Alta

La retallada és tímida, de 7 persones que han deixat les llistes del SERVEF, però se sumen als 24 d’octubre. La xifra de persones desocupades durant novembre a Pego és de 844. Al conjunt de la Marina Alta l’atur ha augmentat en 487 persones, sobretot procedents de les grans ciutats: Calp, Dénia i Xàbia.
A principis de setmana coneixíem les xifres de l’atur estatals i autonòmiques. Estes ens dibuixaven el millor novembre en anys i explicaven que, la nostra autonomia era la segona amb millor comportament. Pego, en consonància amb la tendència positiva, tot i molt allunyat d’unes xifres espectaculars, va ser el poble que més persones va eliminar de les llistes de l’atur a la Marina Alta, en concret van ser 7, sumant-se a les 24 del mes d’octubre. Així les coses, Pego presentava al mes de novembre 844 persones desocupades (o almenys donades d’alta al SERVEF).

La situació del conjunt de la Marina Alta, però, va estar de tendència negativa, com a la província d’Alacant en general. Per tercer mes consecutiu va augmentar la desocupació a la Marina Alta. 487 persones més inscrites a les llistes de l’atur en un mes en què, una altra vegada, el sector serveis marca l’evolució de l’ocupació.

Per sectors, com s’assenyalava, els serveis (+550) és el que més ocupació destruïx. Tan sols construcció (-53) i, agricultura (-18) tracten de compensar la pèrdua d’ocupació d’este novembre passat.

Al novembre Calp (+161) va avançar Dénia (+126) en destrucció de llocs de feina. Junt amb Xàbia (+62), les tres localitats més poblades de la comarca, on l’activitat del sector serveis està més present, són les més colpejades pel model turístic tan estacional i precari com el que s’ha imposat a la Marina Alta, assenyala el sindicat CC.OO.

Cal assenyalar que el 73’3 % de la nova desocupació l’han patida les dones. Una vegada més, els col•lectius més vulnerables estan més exposats a la precarietat o a la desocupació en un mercat laboral tan fràgil com el d’esta comarca. La contractació seguix marcada per una temporalitat crònica: un 89’6% dels contractes són temporals.

733 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!