Pego dóna suport a la marxa estatal contra les violències masclistes

A proposta del PSPV-PSOE s’aprovava que el proper 7 de novembre al balcó de l’Ajuntament de Pego lluïsca una pancarta violeta amb el lema ‘Contra les violències masclistes’. També es promou la participació ciutadana en dita marxa facilitant un autobús fins a Madrid.
El 7 de novembre de 2015, a les 12h, dones i col·lectius feministes de tot el territori espanyol marxaran juntes a Madrid per exigir que la lluita contra les violències masclistes siga una qüestió d’estat. A esta marxa el passat 26 de setembre ja se sumaven 8 col·lectius feministes de la Marina Alta, entre els que es troba el pegolí Dones Cabal. El passat 1 d’octubre s’adheria la corporació municipal que aprovava, per unanimitat, una moció presentada pel grup socialista i que, entre d’altres coses, es comprometia a «Col·locar el 7 de novembre de 2015 en la façana de l’Ajuntament una pancarta violeta amb el lema ‘contra les violències masclistes’ i promoure la participació ciutadana en la Marxa», a més de «fer-ho igualment cada any el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones». Llegia la moció el regidor d’Igualtat, José Merí.Alícia Siscar, per Ciutadans de Pego, demanava que ens conscienciarem que este és un problema diari i no es tracta només d’acudir a una marxa, sinó de posar remei en el dia a dia.
En la mateixa línia es manifestava la portaveu popular Ana Ortolà.
Des de Compromís per Pego defensaven la visibilització de la violència de gènere de manera institucional i és per això que suggerien que s’incloguera a la moció que, cada vegada que hi haja un assassinat per violència de gènere, es visibilitze el rebuig sumant-se als 3 minuts de silenci que farà el Consell quan la víctima siga del territori valencià. També proposaven que es convide a altres estaments públics com, per exemple, els centres educatius.
L’Alcalde de Pego, Enrique Moll va anunciar que des del Consistori es fomentarà eixa participació ciutadana, junt amb Dones Cabal, aportant un autobús per a viatjar a Madrid el proper 7 de novembre.
En acabar el ple tots els regidors i totes les regidores van posar en conjunt per a deixar clar que ells i elles donen recolzament a la #marxa7Ncontralesviolènciesmasclistes
720 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!