Pego d’adhereix a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia

Ahir es va celebrar sessió plenària ordinària del mes de novembre, amb la participació de tots els grups municipals excepte Ciudadanos. En ella es va aprovar, per unanimitat, les adhesions de Pego a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia, i al Circuit Cultural Valencià.A més, la corporació va aprovar, unànimement, una moció d’urgència contra la violència de gènere presentada per tots els grups. Un text institucional de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a aquest mes de novembre en què es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el dia 25.


Amb aquesta moció l’Ajuntament de Pego es compromet, entre d’altres coses, a celebrar un acte d’homenatge a les dones i fills i filles víctimes de la violència de gènere; a instar al Govern de l’Estat a que desenvolupe la legislació necessària per a incloure como violència masclista totes les violències contra les dones reconegudes en el Conveni d’Estambul; i a exigir-li que el desenvolupament dels pressupostos generals de l’Estat amb perspectiva de gènere.


La regidora d’Igualtat, Merche Bolta, sigué l’encarregada de donar lectura al text de la moció.


Continuant amb l’ordre del dia de la sessió. Els membres de la corporació també van decidir unànimement que Pego es sume a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels animals de Companyia de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Dels beneficis d’aquesta mesura va parlar la regidora de Benestar Animal, Alicia Siscar.


I tots els grups presents ahir en el plenari van suport a l’adhesió del municipi al Circuit Cultural Valencià. Una moció que l’equip de govern presentava com a tràmit legal, per tal de fer efectiva una esmena de dades que estaven errades en l’anterior procediment d’adhesió al Circuit.En aquest punt, tant el Partit Popular com Compromís s’interessaren per saber quan es farà efectiva l’adhesió i quina serà la programació. La pregunta del PP la plantejava el seu portaveu, Ferran González.

Segons explicà la regidora de Cultura, Laura Castellá, que encara resta un pas en el camí de que Pego puga beneficiar-se de la programació cultural i dels preus assequibles per al públic que tindran els esdeveniments inclosos dins d’ella.


I és que l’Institut Valencià de Cultura aprove l’entrada de Pego en el circuit en una propera assemblea. A partir d’aquesta aprovació es començarà a organitzar el calendari i activitats.


MÉS CONTENIDORS DE FEM I RECICLATGE
En el torn de precs i preguntes, des de Compromís, la portaveu Anna Sastre, va demanar informació al respecte de si està previst incrementar el nombre de contenidors de fem i per al reciclatge.


El regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, anuncià que l’Ajuntament de Pego incrementarà els punts d’arreplegada al municipi amb 27 de nous, i que està esperant que la Generalitat hi faça arribar els contenidors.

1479 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!