Pego celebrarà les ‘Jornades Culturals del Paisatge de les Valls de Pego’ a octubre

Seran tres dies en què es presentarà un llibre, hi haurà ponències i taules rodones i també una eixida a Benialí. El ple ordinari de setembre va aprovar que la inscripció a estes jornades fora de 15€ amb els vots a favor de l’equip de govern (PSPV i CdPI).
Dijous passat va tenir lloc el ple ordinari de setembre a l’Ajuntament de Pego. En ell es va aprovar la implantació de l’ordenança reguladora de la taxa per a la inscripció en les ‘Jornades Culturals del Paisatge de les Valls de Pego’ que se celebrarà durant el mes d’octubre. La regidora de Cultura, Laura Castellà va explicar que esta implantació era necessària per a poder cobrar una taxa de 15€ a les persones interessades a assistir a les Jornades. Este import, aclaria la regidora, «inclou el dinar de dissabte».

Des de Ciutadans de Pego Independents van explicar el seu recolzament a la proposta de Cultura. No va ser, però, la postura del PP. Ana Ortolà va expressar que «no estem d’acord que s’implante una taxa per a este tipus d’activitats perquè no fomenta la participació».

Àngel Oltra, portaveu de Compromís per Pego va manifestar que els «xoca que hi haja una taxa» i per això no entenien el seu sentit el que els portava a preguntar si era per a pagar als organitzadors.

La regidora de Cultura va aclarir que «el cobrament de la taxa és per garbellar la gent que hi assistisca» i va insistir que l’import estarà destinat a «pagar el dinar de dissabte. També va desvelar que la taxa «és petició quasi exclusiva de l’organització perquè són unes jornades molt específiques sobre paisatge». D’altra banda, defensava que 15€ és una taxa «assequible per qui vullga participar» i afegia que amb eixos diners també es pagaran cartells i tríptics per a la difusió de les jornades.

Les ‘Jornades Culturals del Paisatge de les Valls de Pego’ estan organitzades per la Universitat d’Alacant i la Universitat Politècnica de València, segons explicava Laura Castellà qui també detallava que es duran a terme durant tres dies. Divendres hi haurà una presentació de llibre, dissabte serà el dia dedicat a les ponències i taules rodones. Diumenge consistirà en una eixida a Benialí.

La implantació de la taxa va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern, PSPV i Ciutadans de Pego Independents. El PP va votar en contra i Compromís per Pego es va abstindre.

755 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!