Pego celebra el Dia de la Biblioteca amb punts de llibre, contacontes i mercadet solidari

La biblioteca municipal «és un lloc de trobada de la gent del poble. No només un lloc on estan els llibres, sinó un lloc on un pot expressar les seues inquietuds, on un pot trobar un amic que el puga acompanyar en el camí de la lectura, però també en el de la vida», expressa la bibliotecària Rosa Maria Lucas. Des de gener a 23 d’octubre de 2018 han passat per la biblioteca municipal de Pego 6273 usuaris i usuàries.

Des de 1997, cada 24 d’octubre es commemora el Dia de la Biblioteca. La proposta va nàixer de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, recolzada pel Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada el 1992 durant el conflicte balcànic.

La iniciativa es va promoure per a traslladar a l’opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència humana. En esta línia, la bibliotecària de la biblioteca municipal de Pego, Rosa Maria Lucas explicava que per a ella «és un lloc de trobada de la gent del poble. No només un lloc on estan els llibres, sinó un lloc on un pot expressar les seues inquietuds, on un pot trobar un amic que el puga acompanyar en el camí de la lectura, però també en el de la vida».

Per la biblioteca municipal de Pego han passat des de gener fins a ahir, 23 d’octubre, 6273 persones. Gent que sol apropar-se per a consultar llibres, per a estudiar amb la facilitat de tenir material adient a la vora, gent que demana préstec de llibres, que consulta per internet, que simplement va a llegir.

Enguany, a Pego, des de la regidoria de Cultura han proposat diferents activitats per a celebrar el Dia Mundial de la Biblioteca com és un dia de préstec especial durant tota la jornada, en el qual obtindràs un punt de llibre tardorenc i poètic, a més de ben pegolí. També hi haurà en l’entorn de la biblioteca un mercadet solidari i, de vesprada, diferents activitats dirigides, principalment, a xiquets i xiquetes. Podran fer el seu punt de llibre, jugar a sopa de lletres i mots encreuats i, a les 18,30h., hi ha contacontes a càrrec de Rodamons.

Subratllava que els contacontes són una manera d’apropar les històries que trobem en els llibres que dista bastant de les noves tecnologies. Una manera propera i plena de detalls i matisos que, en alguns moments esdevenen màgia acompanyats per la modulació de la veu.

El cert és que al llarg de l’any la biblioteca municipal rep distintes visites d’escolars. En elles se’ls explica «que és el que viu dins la biblioteca», a més se’ls mostren «les enciclopèdies, els diccionaris, material al que no estan tan acostumats». A partir d’ahí se’ls indica «com trobar la informació dins la biblioteca», també se’ls descobrix que la biblioteca «és un lloc on poder estar en contacte amb les llibres, però també amb els pares, els mestres…»

1963 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!