Pego, Atzúbia i les Valls rebran ajudes del Pla Provincial d’Estalvi Energètic

Les subvencions es destinaran a la redacció de projectes per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o la millora del comportament tèrmic d’edificis públics.

En la última sessió de la legislatura 2015-2019 del ple de la Diputació d’Alacant, celebrada ahir, es va aprovar la distribució del Pla Provincial d’Estalvi Energètic 2019, que contempla ajudes per a 63 ajuntaments amb una inversió que ronda els 150.000 euros. En aquesta ocasió les subvencions aniran destinades a cobrir el 100% dels costos de redacció dels corresponents projectes.

Les ajudes permetran impulsar diferents actuacions amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica en els municipis de la província. En aquest sentit, la majoria de les actuacions es destinen a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum i a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic i del comportament tèrmic d’edificis públics.

En el cas de Pego, el municipi rebrà 2.500 euros per a la climatització tèrmica amb energia solar de la piscina municipal coberta i per a crear punts de recàrrega de vehicles elèctrics. La subvenció també de 2.500 € per a la Vall de Gallinera servirà per a utilitzar energies renovables en el sistema d’abastiment de l’aigua potable i altres actuacions. L’Atzúbia rebrà 1.500 € per a dotar els edificis municipals d’una instal·lació solar fotovoltaica.

Altres localitats de la Marina Alva beneficiàries de les subvencions per a l’estalvi energètic, que rondaran els 2.500 euros en la seva majoria, són Castell de Castells, Senija, Xábia, Calp, Gata de Gorgos, Benissa, Beniarbeig, el Ràfol d’Almúnia, Sanet i els Negrals, Benimeli, Dénia, Teulada, La Llosa de Camacho i Sagra.

Com que la d’ahir va ser l’última sessió de la darrera legislatura, portaveus dels diferents grups de la corporació van aprofitar l’ocasió per a acomiadar-se i fer balanç d’una legislatura, que van qualificiar tots de positiva.

El president en funcions de la institució, César Sánchez, va incidir en què “tots els grups de la corporació han defensat els interessos de la província i el balanç ha estat molt positiu perquè s’ha impulsat inversions per als pobles, moltes d’elles per unanimitat, i defensat l’interès general”.

1781 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!