Pego acull el 1r Torneig Internacional de Futbol

Tindrà lloc el 28 i 31 de gener de 2008 al Camp d’Atletisme i Futbol del Pujol. La Competició, autoritzada per la UEFA, està organitzada per l’International Football Company Group (IFC), una companyia amb representació a Rússia, Anglaterra, Grècia, Àustria, Sudàfrica i Espanya entre d’altres països. Els equips participants són Unirea Voluntari Urziceni (Romania), CSKA Sofia (Bulgària), Locomotiv Moscou (Rússia), Austria Kärnten (Àustria). El torneig serà retransmès en directe per Eurosport 2 i Eurosport World a tot el món. A finals de gener de 2008 Pego es convertirà en el centre de les mirades esportives internacionals. La raó la trobàvem aquest matí en la presentació del Primer Torneig Internacional de Futbol que tindrà lloc el 28 i 31 de gener de 2008 al Camp d’Atletisme i Futbol del Pujol. El regidor d’esports de l’ajuntament de Pego, el nacionalista Joan Carles Cambrils, junt al coordinador de l’esdeveniment, representant del International Football Company Group, Mikhail Gershkovich, donaven a conèixer els detalls d’aquesta nova competició internacional que està autoritzada per la UEFA i que comptarà amb 4 equips que solen estar presents en competicions de gran nivell com és la UEFA, la lliga de Campions o la Intertoto, Locomotiv Moscou (Rússia), CSKA Sofia (Bulgària), l’Unirea Voluntari Urziceni (Romania) i Austria Kärnten (Àustria).

L’esdeveniment, de calat internacional, tindrà una gran repercussió mediàtica, ja que serà retransmès en directe per Eurosport 2 i Eurosport World, dos canals de televisió amb cobertura mundial que arriben a més de 100 països distribuïts entre Àsia, Pacífic, Europa i Amèrica. Al voltant del camp de futbol del Pujol hi haurà distribuïdes 8 càmeres de televisió de l’empresa Mediapro que cobriran totes les bandes possibles del camp per a donar la millor i major cobertura als 4 partits que es disputaran en dos dies. El 28 a les 4 de la vesprada la primera semifinal: Unirea –CSKA; a les 8 de la vesprada la segona semifinal: Locomotiv – Kärnten. El dia 31 a les 4 es disputarà el tercer lloc i a les 8 de la vesprada tindrà lloc la final.

El que encara no està resolt és el patrocini del Torneig, que ha d’estar encapçalat per una companyia internacional. En un primer moment anava a ser patrocinadora oficial BTWin, l’sponsor del Real Madrid, però finalment la UEFA no ho ha permès perquè és una companyia d’apostes i va en contra de l’esperit esportiu de la competició. A hores d’ara, doncs, hi ha tres companyies interessades en ser les patrocinadores, però IFC Group encara no ha decidit quina d’elles serà finalment perquè està estudiant les diferents ofertes.

Durant el torneig es desplaçaran fins a Pego alts representants de la EUFA, d’Eurosport, jugadors de futbol russos que actualment competeixen a la lliga espanyola, entre d’altres personalitats rellevants del món dels esports. Entre tots aquests convidats VIP que visitaran Pego i el Camp del Pujol, potser, el més conegut entre el públic siga l’actual entrenador del València, Ronald Koeman.

Explicava Gershkovich, coordinador del torneig per part de l’IFC Group, que aquest esdeveniment esportiu és considerat com a professional, el que implica que atraurà a Pego gent relacionada professionalment en el món del futbol com són entrenadors, jugadors, directius de clubs internacionals o mitjans de comunicació esportius, més que aficionats en general.

La idea de realitzar aquest 1r Torneig Internacional de Futbol a Pego va nàixer en una reunió de clubs i representants esportius a Oliva Nova Golf, on molts dels equips que participaran a la competició i altres venen a entrenar perquè el complex té moltes facilitats per fer-ho. En aquella reunió es va valorar Pego com un dels millors pobles de la zona, a més de proper. Així mateix, el Pujol compleix totes les exigències que estan buscant l’IFC Group; en paraules de Gershkovich el Pujol és “un estadi molt bo i que compleix les expectatives”, entre d’altres coses perquè és un camp de dimensions reduïdes – compta amb 900 cadires. A més assegurava el coordinador de la competició, des de l’ajuntament de Pego s’ha donat suport des del primer moment, facilitant les tasques d’organització i espera que l’esdeveniment siga positiu per al turisme de Pego.

“Avui mateix -assegura el regidor d’esports, Joan Carles Cambrils- al Camp del Pujol s’escomençarà a regenerar la gespa” perquè aquesta estiga en condicions òptimes a finals de gener. Per aquesta raó a partir d’avui les diferents categories del Pego hauran d’entrenar al Camp del Clot. D’altra banda, Cambrils ha explicat que el Camp Cervantes va ser descartat per a albergar aquesta important competició perquè està pendent de què, en qualsevol moment, es realitze el canvi de gespa natural a artificial.

L’ajuntament de Pego, a través de la regidoria d’esports, s’ha compromès a cedir el camp de futbol, organitzar la seguretat, la distribució del públic assistent a les grades i la recepció i establiment dels convidant i mitjans de comunicació. Cambrils espera que aquesta competició de gran nivell “suposarà més ingressos que despeses” per a Pego. Així mateix, el responsable de l’àrea, espera que la competició torne a celebrar-se a Pego en el futur.566 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!