Pedro Aguado, del programa “Hermano Mayor”, ha reunit a Pego 900 persones

Mares, pares i adolescents, principalment, acudiren ahir dimecres 19 d’abril, al teatre municipal de Pego per a conéixer les experiències del conferenciant, escriptor i expert en acompanyament familiar Pedro García Aguado. Una doble jornada de treball envers l’orientació juvenil adaptada a un perfil tant juvenil com adult. Durant el matí compartiren reflexions més de 500 estudiants de l’IES Enric Valor de Pego, acompanyats dels seus docents. Aguado abordà, sempre des de la seva experiència personal, el grau d’afectació emocional i comportamental que tenen entre els adolescents situacions de difícil gestió com poden ser la separació dels pares, el canvi de col·legi, l’arribada d’un nou membre a la família o la normalització del consum de drogues.

Algunes de les claus sobre les quals es convidà a reflexionar passaren per la necessitat de no mentir ni edulcorar la realitat al jovent i en conseqüència, per exemple, tractar l’alcohol com la droga que és. També es plantejà la necessitat d’assumir responsabilitats compartides en la gestió de les tecnologies o el fet de reaprendre a gestionar emocions com la impaciència, la frustració o la devaluació de l’esforç.

En la sessió de la vesprada, Pedro Aguado va recuperar alguns dels dubtes exposats pels joves i els va compartir amb les més de 300 mares i pares que l’acompanyaren en la segona conferència-conversa programada. Aquesta vegada més orientada a la necessitat del fet que la família faça un acompanyament més conscient. L’escolta activa, l’observació per sobre la imposició de criteris, l’afecte i la comunicació són les claus comunes exposades. Totes elles bàsiques per a identificar el talent de cada jove a fi de poder guiar la seva orientació professional i personal. Entre altres aspectes també s’abordà la diversificació actual dels models familiars i la necessitat de cercar un model d’acompanyament equilibrat. Lluny del sobreproteccionisme o del pare/mare col·lega, caldria buscar l’espai propi de cadascú entre una paternitat/maternitat democràtica, autoritària, permissiva o negligent.

La proximitat del conferenciant no deixà indiferent a ningú i apaivagà possibles escepticismes davant un ponent tan mediàtic, perquè no podem oblidar que Aguado assoleix renom especialment rere el seu treball en el controvertit programa de televisió Hermano Mayor, més enllà de la seva gran trajectòria esportiva com a waterpolista professional.

Comptar amb ell a Pego ha estat una iniciativa de l’AMPA de l’IES Enric Valor de Pego que ha requerit el suport de la direcció del centre i la col·laboració de l’Ajuntament de Pego. Des de la Regidoria de Joventut, la seva coordinadora tècnica Maido Moreno destaca especialment la confiança que Aguado despertà en els joves. Fins al punt de constatar, un dia després de les xarrades, alguns dels joves han contactat amb el presentador perquè es pogueren veure reflectits en els casos exposats i ara diuen tindre una percepció diferent de la seva pròpia realitat.
709 Visites
Hola!!