Pandora projecta les seues reivindicacions en una pantalla a l’entrada a Pego

Amb motiu de la commemoració, ahir dimarts, del Dia Internacional de la Dona, el grup feminista ha dut i està duent a terme diferents accions reivindicatives. Entre d’elles, projectar imatges amb reivindicacions en un panell situat en l’entrada a Pego per la carretera de Dénia.


La idea de fer projeccions ha sortit d’una altra iniciativa del col·lectiu, dissenyar una runa de referents feministes. Un recorregut pels carrers del poble que s’ha marcat a través de Google Maps i ve determinat per un total de 10 localitzacions. Lluna Pons, membre de Pandora ens parla d’aquestes accions.


El col·lectiu afirma que la pandèmia de la  COVID19 ha posat de manifest l’escassa protecció social d’un sistema de cures que és sostingut de forma molt majoritària per les dones, tant en l’àmbit públic com privat, realitzades en condicions precàries.

Pandora pretén denunciar la invisibilització i la desvalorització dels processos de sosteniment de la vida amb les accions que ha posat en marxa enguany, amb motiu del 8M, com explica Lluna Pons.


Les xarxes socials han estat fonamentals per tal de poder dur a terme es accions reivindicatives. Pandora s’ha fet servir de Facebook i Instragram tant per a convidar a veïnes i veïns a decorar els seus balcons com per a difondre la ruta de referents feministes.


A través dels seus post en les xarxes, Pandora demana un acompanyament i cura durant tots els cicles de les vides de les dones, amb mesures dins el Règim General de la Seguretat Social que permeten el reconeixement i protecció de drets. I exigeix, també que el sistema judicial incorpore els estàndards internacionals que són garantia per a prevenir, investigar, sancionar i reparar les violències masclistes.


A més, aquest grup feminista pegolí diu no a la llei mordassa i exigeix l’arxivament de tots els processos judicials oberts durant les mobilitzacions feministes de les vagues anteriors. També reclama que la defensa del dret a decidir i, per tant, el dret a l’avortament es considere un dret fonamental.

 

1079 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!