Obrint Camí exigix una accessibilitat universal “ja”

Hui s’han desplaçat a Alacant per a manifestar-se, junt a d’altres col·lectius, per l’accessibilitat de productes, entorns, béns i edificis. Esta convocatòria s’emmarca en els terminis marcats per la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social, que dóna com a termini màxim d’aplicació el 4 de desembre de 2017, perquè tots els productes, béns, entorns i serveis siguen accessibles, d’acord amb les condicions bàsiques de no discriminació i accessibilitat universal, sense que esta realiat s’haja complit. 

IMG_20171102_210422 (1)Obrint Camí i altres col·lectiu que agrupen persones amb discapacitat de la província d’Alacant, han acudit a la crida de Cocemfe i s’han manifestat este matí a Alacant, a l’avinguda General Marvà, junta a les escales de l’IES Jorge Juan, per a exigir l’accessibilitat universal.

D’esta manera Alacant se suma a les celebracions simultànies que s’han organitzat a la Comunitat Valenciana per a posar en coneixement de la societat la falta d’accessibilitat universal. Les persones amb discapacitat pretenen reivindicar amb estos actes mesures per a eliminar les barreres que vulneren els seus drets i llibertats i dificulten la seua participació en la societat i el desenvolupament d’una vida independent.

Les entitats de Cocemfe a la Comunitat Valenciana han convocat estes concentracions en el marc de la campanya «#AccessibilitatJA: Per l’accessibilitat de productes, entorns, béns i serveis». A esta iniciativa s’han sumat 35 ciutats repartides per tot el país on es preveu la participació de més de 2.500 persones en concentracions simultànies. Estes accions es desenvolupen en diferents localitzacions de cada ciutat que a dia de hui són inaccessibles. S’han elegit punts negres per a informar sobre la problemàtica a les persones que transiten per la zona.

Esta campanya adquirix especial rellevància en este moment, quan s’acaba l’horitzó temporal que establix la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social, el 4 de desembre de 2017, perquè tots els productes, béns, entorns i serveis siguen accessibles, d’acord amb les condicions bàsiques de no discriminació i accessibilitat universal, una realitat que no s’ha complit.

 

1614 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!