Oberta l’autovia entre Gandia i Xeresa

Aquesta infrastructura es va inaugurar divendres passat. Ha costat 11 milions d’euros estatals i beneficiarà a 30.000 vehicles al dia. Té una extensió de tres quilòmetres i en la seua execució s’ha perseguit un doble objectiu. D’una banda, augmentar la capacitat de via i, d’una altra, potenciar la seguretat vial.
Des de divendres passat tothom que es dirigisca en vehicle a motor direcció València per la N-332 se n’adonarà que, per fi, s’han acabat les obres del tram viari que uneix Gandia amb Xeresa. Un tram que s’ha convertit en l’Autovia A-38 i que pels quilòmetres que cobreix, tres, es passa, quasi, quasi sense adonar-te’n. L’obra, que ha durat anys, va ser inaugurada divendres passat per la secretària general d’Infrastructures del Ministeri de Foment, Inmaculada Rodríguez-Piñero, que assegura, beneficiarà cada dia a més de 30.000 vehicles. La infrastructura ha suposat una inversió estatal d’11 milions d’euros.

Segons va assenyalar Rodríguez-Piñero, amb la posada en marxa d’aquest nou tram, “es completa i possibilita la connexió de Gandia amb València a través de vies d’alta capacitat” ja que en ella conflueixen el trànsit de la N-332 i de l’autopista AP-7.

La secretària general d’Infrastructures del Ministeri de Foment va insistir en el fet que amb aquest nou servei “es milloren les condicions de seguretat vial” eliminant les revoltes de radi reduït i els accessos que existien en la carretera N-332. Aquesta actuació es troba inclosa en els compromisos del Protocol de Col•laboració entre el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana i ha suposat un cost total de més d’11 milions d’euros, segons han indicat des de Foment.

Les obres han consistit en la construcció d’un tram d’autovia de 3 quilòmetres que discorre entre l’enllaç amb l’AP-7 a Xeresa i l’enllaç de Gandia Nord de la N-332.

L’objectiu de l’actuació realitzada ha sigut doble. D’una banda, augmentar la capacitat de via i, d’una altra, potenciar la seguretat vial. Així, s’ha suprimit, en coordinació amb ADIF, un pas a nivell existent en la línia ferroviària València-Gandia.

L’autovia tronc està formada per dos calçades de dos carrils per sentit de 3,5 metres d’amplària, voreres d’emergència exteriors de 2,5 metres i interiors d’1,5 metres. Per a minimitzar l’ocupació de la via s’ha dissenyat una mitjana estricta de 2 metres, excepte en la zona de l’Ullal Clar, on ha sigut necessari ampliar la mitjana per a no afectar l’eixida d’aigua.

Per la seua banda, el director general de Transports a la Comunitat Valenciana, José Vicente Dómine, va voler ressaltar que encara que la longitud del tram inaugurat pot fer que esta obra siga “una obra menor”, la veritat és que esta actuació és “tremendament important perquè constituïx l’accés nord a Gandia”.

Aprofitant la presència de la secretària general, l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis va indicar que li agradaria que les obres del tram entre Xeresa i Favara “s’iniciaren al més prompte possible”.


645 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!