Nova condemna a Carlos Pascual

L’exalcalde de Pego és condemnat, en aquesta ocasió per prevaricació, a set anys d’inhabilitació per a càrrec públic per sancionar de forma “arbitrària” al soterrador de la població. La turbulenta i autoritària manera de governar de Carlos Pascual li estan eixint cara a l’exalcalde de Pego i és que aquesta setmana es coneixia una altra sentència en contra de la seua persona. En aquesta ocasió el Jutjat Penal nº3 de Benidorm el condemnava pel tracte dispensat al soterrador municipal, Fernando Piera, a qui va suspendre de sou i feina en 2001 per participar en una protesta davant de l’ajuntament per denunciar el tracte donat per l’aleshores alcalde als funcionaris del consistori pegolí. Recordem que, dies abans a la concentració de Piera i els agents de la Policia Local, Pascual escridassava, insultava i tirava per les escales a l’aleshores cap de la Policia Local de Pego, Gonçal Vicens, fets que s’han considerats provats per la justícia. Per aquests fets es condemnava a Pascual a 4 anys i 6 mesos de presó i uns altres tants d’inhabilitació. Per l’actual cas, el de suspensió de sou i feina al soterrador municipal, se’l condemna a 7 anys d’inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de prevaricació, és a dir, per un delicte propi de qui falta a l’obligació del càrrec que exerceix, desviant-se dels propis deures professionals. La sentència duu aparellada que Pascual haurà de pagar una indemnització de 6.000 euros (més els interessos legals corresponents) i el pagament de les costes judicials a Piera.

Els fets sentenciats ara es remunten a febrer del 2001. El dia 28 d’eixe mes es va desenvolupar enfront de la porta de l’ajuntament una protesta convocada per la Policia Local i el sindicat Comissions Obreres, en rebuig del tracte del primer edil als funcionaris. En eixa concentració, a més dels cossos de seguretat municipal va participar el soterrador municipal, Fernando Piera. Un fet que va acabar pagant car i és que Pascual va expedientar Piera i els altres 18 funcionaris. Els va suspendre de sou i feina sense esperar a la resolució dels expedients. Així el jutjat creu provat que Pascual “ja tenia adoptada la mesura des del mateix moment d’ordenar la incoació” de l’expedient, “tot i la injustícia que això suposava, perquè el deixava [a Piera] sense dret a salari, el col•locava en situació crítica”, “i amb l’únic propòsit de reprimir-lo per la seua participació en aquell acte de protesta i que servira d’escarment” –relata la sentència.

D’altra banda, el jutjat considera provat que Fernando Piera gaudia, el dia de la concentració, d’un dia lliure i per descomptat, que tenia dret a assistir a la protesta. Carlos Pascual va assegurar en la vista que va actuar seguint les directrius del secretari municipal i “sense ànim de fer res dolent”. En la seua declaració, Pascual també va afirmar que en aquella protesta es van dirigir “insults i amenaces” contra ell, i va recalcar que la mateixa “no estava autoritzada”.

En aquell febrer de 2001 el soterrador municipal, Fernando Piera, per tal de protestar i denunciar la injustícia que havia comès amb ell l’alcalde va dur a terme una vaga de fam durant sis dies. Així mateix va iniciar accions judicials contra l’alcalde. Accions judicials que ara, 8 anys després, han derivat en esta sentència contra la qual cap recurs d’apel•lació davant de l’Audiència Provincial en el termini de deu dies.

Amb aquesta ja són tres les condemnes que acumula Carlos Pascual que està empresonat en compliment de la pena de 6 anys de presó i uns altres tants d’inhabilitació per delictes ecològics en 600 hectàrees del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva entre 1996 i 1998 i atemptar contra el seu director, Vicente Urios. Fa a penes mes i mig una altra sentència condemnava Pascual a uns altres 4 anys i 6 mesos de presó i uns altres tants d’inhabilitació per atemptat i lesions contra l’excap de la Policia Local de Pego, Gonçal Vicens. Ara rep la tercera condemna, de 7 anys d’inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de prevaricació al sancionar al soterrador municipal, Fernando Piera.
605 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!