No prospera la moció per a paralitzar la regeneració de Les Deveses

Els veïns i veïnes de la Platja de Les Deveses ahir van assistir al plenari de Dénia per a saber com quedava tot el que tenia a vore amb la regeneració. La moció inicialment proposada pels grups de l´oposició per a paralitzar-la no va prosperar, a petició veïnal, per l´acord al que han arribat amb el ministeri d´utilitzar arena fina i no grava d´obra.
La regeneració de les platges és un tema problemàtic per tot el que suposa a nivell mediambiental, ja que afecta als fons marins, sobretot durant els temporals quan l´aigua enfurida es menja el dipositat recentment i es posa damunt les prades de posidònia. A aquest problema, li hem d´afegir la manera en què s´està fent la regeneració per part del Ministeri de Medi Ambient a través de Costes, que va optar en un primer moment per la grava d´obra per a reomplir moltes de les platges, en aquest cas, de Dénia.

Les Deveses, on hi ha molts pegolins i pegolines que tenen casa, és una d´eixes platges afectades per la regeneració amb grava i no amb arena fina. El fet, va provocar la manifestació dels veïns i veïnes, que van demanar a l´oposició de l´Ajuntament de Dénia, que presentaren una moció per a paralitzar la regeneració. Des d´aleshores els habitants de les Deveses van aconseguir parlar amb la direcció provincial de costes i amb l´alcaldessa de la capital comarcal i arribar a un acord amb ells. El passat 7 de novembre totes les parts implicades en l´assumpte van consensuar el tipus d´arena que s´utilitzarà per a la regeneració.

Segons han acordat els veïns i el cap provincial de Costes, en la zona de platja de Les Deveses, compresa entre el primer i el segon espigó la regeneració es finalitzarà amb arena de pedrera. A partir del tercer espigó i fins a la desembocadura del riu Racons s’abocarà arena de característiques similars a l’existent en eixa zona de costa. Quant a la procedència d’aquesta sorra, 30.000 m3 s’obtindran del garbellat de les algues acumulades a la planta de compostatge i la resta, fins a arribar a 100.000 m3, de les parcel•les destinades a la construcció pròximes a la platja. Tanmateix, Vicente Martínez, cap provincial de Costes ha advertit que la volumetria dels grans d’arena ha de superar els 0,25 mm per a garantir el manteniment de la regeneració.

L’Associació Les Deveses-Bassot també sol•licita que l’arena de pedrera abocada ja a partir del tercer espigó siga retirada i destaquen que “l’entorn natural i les característiques de la platja” situada en eixa zona justifiquen la seua demanda. Arrel d´aquest avanç en les negociacions l´Associació va demanar a l´oposició de l´Ajuntament de Dénia, PP, GD i Els Verds que retiraren la moció per a la paralització de la regeneració. És per això que ahir, durant el plenari, dos dels partits que havien presentat la moció, PP i GD, es van absentar per tal de no votar el punt. La moció, el debat de la qual va ser seguit per uns 50 veïns de la zona, va ser rebutjada amb els vots del PSOE; el Bloc es va abstenir i només Els Verds va votar a favor.752 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!