‘No passes de Pego, és el teu Poble’ vol deixar patent que «Pego no té problemes individuals», sinó problemes que afecten la globalitat del municipi i la seua gent

Cada quinze dies una família pegolina d’animació enviarà missatges als veïns i les veïnes del municipi. La primera acció té com a focus el civisme en matèria de residus i selectiva. Les següents accions se centraran en els animals de companyia i les seues necessitats, informant, entre altres, de l’aplicació d’una «normativa més restrictiva i més severa de cara a la gent que no arreplegue els excrements dels animals» i també es promourà el civisme en espais públics i entre veïns amb el lema de «si no vols que et molesten, no molestes».

Este matí, aprofitant que era dia de mercat, la regidora de Residus, Laura Castellà i l’Alcalde, Enrique Moll, han presentat la campanya ‘No passes de Pego, és el teu poble’. La plaça del Mercat, un dia de mercat, ha estat triada perquè, «deu ser el lloc per on més gent passe i, per tant, on tinga més ressonància la campanya de conscienciació cívica i ciutadana» que es posa en marxa des de hui a Pego, explicava Castellà. A més, comentava la regidora «la gent que compra al mercat és, de segur, la que s’encarrega habitualment de separar les deixalles en les seues cases».

En esta campanya, es vol crear «un nexe d’unió entre la ciutadania, l’Ajuntament i tot el poble» perquè «Pego no té problemes individuals», sinó problemes que afecten la globalitat del municipi i la seua gent.

Avançava la regidora de Residus que la primera acció de la nova campanya de civisme, ‘No passes de Pego, és el teu poble’, se centra en la separació de residus i el reciclatge. I és que recordava Laura Castellà que Pego forma part del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia i això significa complir amb uns objectiu per a 2020 i 2030 fixats per la Unió Europea en matèria de residus, el que vol dir que en 2025 Pego hauria d’arribar al 55% de residus reciclats i al 2030 al 70%. No aconseguir els objectius de reciclatge que fixa la Unió Europea «comportarà unes sancions per als ajuntaments». L’esforç per a aconseguir complir amb els objectius marcats, assenyalava Castellà, «l’hem de fer entre tots».

Informava la regidora que per a tirar endavant esta campanya s’han buscat aliats com és el cas dels comerços i les escoles, als que els donaven les gràcies per haver acceptat el repte.

L’alcalde, Enrique Moll, declarava que «el poble de Pego sempre ha sigut un poble compromés amb el Medi Ambient i amb la sostenibilitat», un fet lligat, assegurava, a «la presència constant de la marjal i les nostres muntanyes que sempre ens han donat una noció de la realitat que havia de cuidar-se i mantenir-se en equilibri». No obstant això, «amb el progrés comencen a generar-se residus d’una manera exponencial i es fa necessari un pla per a reduir-los i per no fer malbé el medi ambient». En este context, l’alcalde afirmava que l’Ajuntament de Pego sempre «ha promogut i treballat per la sostenibilitat del nostre municipi».

En xifres, Pego compta amb 95 contenidors de vidre, 75 de plàstic i llaunes i 73 de paper i cartró. A més de comptar amb el servei d’ecoparc i la recollida a domicili i a empreses. Amb tot això, confiava l’alcalde «donar servei a tots els veïns perquè els puguen fer servir». I també obria la porta al fet que, «si algú veu que falta algun contenidor en algun lloc concret, el demane».

Els protagonistes de la campanya pel civisme que hui s’ha presentat per part de l’Ajuntament de Pego són personatges d’animació que representen una família pegolina. Ells i elles seran els encarregats de traslladar els missatges als veïns i veïnes de Pego, amb una freqüència quinzenal.

Si la primera acció està dirigida al reciclatge, les següents focalitzaran en els animals de companyia i les seues necessitats, informant entre altres de l’aplicació d’una «normativa més restrictiva i més severa de cara a la gent que no arreplegue els excrements dels animals» i també es promourà el civisme en espais públics i entre veïns amb el lema de «si no vols que et molesten, no molestes».

Demanava l’alcalde la implicació de tota la societat pegolina «perquè hem de cuidar i mantindre el nostre poble, com bé indica la campanya ‘No passe de Pego, és el teu poble».

 

1925 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!