Ni Mig Any, ni Carnestoltes…

L’alerta sanitària i les restriccions que s’aplica per tal de controlar la pandèmia del coronavirus continuen trastocant el calendari de festes i ha obligat a la Junta Coordinadora de Moros i Cristians i a l’Ajuntament de Pego a suspendre les celebracions més pròximes.

A través de les xarxes socials la Junta de Moros i Cristians anuncià el dimarts la decisió de no celebrar el Mig Any amb el desig de poder recuperar la normalitat el més prompte possible.

Amb un vídeo recordant moments del Carnestoltes de 2020, l’alcalde i regidor de festes, Enrique Moll, feia públic ahir un missatge en què anunciava que enguany no hi haurà cap celebració al carrer.

Però, l’alcalde obri la porta a que el Carnestoltes es faça sentir al poble fent ús de noves vies i possibilitats, per tal de mantindre l’esperit viu enguany.


Els anuncis de la suspensió de les primeres festes de l’any ha vingut acompanyat aquesta setmana amb una notícia que anunciarem fa un parell de dies. I és que la Conselleria d’Igualtat ha concedit a Pego el premi de Festes Inclusives i No Sexistes per les festes del 2019. Una distinció que és motiu d’orgull per a Enrique Moll.


En la comunicació del premi, des de la Conselleria d’Igualtat s’assenyalava el dilluns que el consistori de Pego ha sigut premiat per l’impuls d’accions encaminades a promoure la igualtat de gènere en les seues festes locals, contribuint amb això a la ruptura dels estereotips de gènere, a la participació de les dones en condicions d’igualtat i a l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones.


Al respecte, Moll ha destacat que en les festes de Pego el concepte d’igualtat no es va implantar en el 2019, sinó que forma part de la idiosincràsia del poble i de la seua festa.

 

822 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!