La prova ciclista Clàssica Comunitat Valenciana passarà per Pego

La mítica Clàssica Comunitat Valenciana 1969 torna aquest mes de gener, després de setze anys d’absència. Ahir es va presentar aquesta prova ciclista que tindrà lloc el diumenge 24 de gener i es disputarà sobre un recorregut de 150 quilòmetres entre La Nucia i la ciutat de València.

Està previst que en la cursa participen vint equips nacionals i internacionals. L’ex ciclista professional i organitzador de la prova, Antonio Molina, destacà el paper del ciclisme com a atractiu turístic i recalcà que aquesta serà una prova segura.

A més, en la presentació, es va donar els detalls de la que serà la 52 edició de la Clàssica. El diumenge 24 de gener a les 12.30 hores, els ciclistes partiran de la Ciutat Esportiva Camilo Cano de La Nucia en direcció cap a Callosa d’en Sarrià i Bolulla, des d’on començaran una dura pujada al Coll de Rates -port de segona categoria- pel seu vessant de Tàrbena. Des del cim, a 628 metres d’altitud, els corredors afrontaran un descens que transcorrerà per les poblacions de Parcent, Alcalalí, Llosa de Camatxo, Pedreguer, Beniarbeig, El Ràfol d’Almúnia i Pego. A partir d’ací, el pelotó deixarà Alacant per a endinsar-se en la província de València per Oliva.

2021 serà el renaiximent de La ‘Clàssica Comunitat Valenciana’ una prestigiosa prova que va deixar de celebrar-se en 2005. Domingo Perurena, Mathieu Hermans, Sean Kelly, Laurent Jalabert, Mario Cipollini, Erik Zabel, Alesandro Petacchi i Oscar Freire han sigut algunes de les figures internacionals que han inscrit el seu nom en el palmarés d’aquesta competició que marca l’inici de la temporada ciclista professional masculina a Europa.

Bernabé Cano, diputat d’Esports de la Diputació d’Alacant, entitat que col·labora en l’organització de la prova, s’ha mostrat segur de que la Clàssica serà un èxit.

Bernabé també ha recalcat que, a causa de la situació d’alerta sanitària, i sobre la base de la normativa establida per les autoritats competents per a frenar l’expansió del coronavirus, l’esdeveniment comptarà amb un estricte protocol de seguretat. Inclourà mesures com la delimitació d’espais, el manteniment de la distància social o la realització de proves PCR a tots els participants.
780 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!