Naix el grup de facebook Fotos antigues de Pego

En poc més d’una setmana ja té 220 membres i més de 200 fotos publicades. Amb este grup tancat de facebook, creat el passat 13 de març de 2015 «es pretén fer un recull de fotos antigues per tal de completar un arxiu històric de les tradicions i la cultura de Pego».
Facebook, com totes les noves tecnologies té els seus desavantatges i els seus avantatges. Entre estos últims es troba la possibilitat d’agrupar gent d’una mateixa població que està distribuïda pel món, com és el cas del grup Pegolí… que fas tu per ahí? que compta amb una comunitat de 255 pegolins i pegolins escampats per ací i per allà. També permet crear grups amb objectius concrets que aporten testimonis il·localitzables sinó és per estes novetats tecnològiques. És el cas del grup, de moment tancat, del que parlem hui.
Fotos antigues de Pego es va crear el passat 13 de març de 2015 ‒almenys és la primera publicació que hi consta. La primera publicació constatava el nom triat per al grup. Es tracta d’una fotografia en blanc i negre de dos homes que carreguen mates d’arròs segat a una barca. En la segona publicació se’ns defineix la finalitat del grup. Amb ell«es pretén fer un recull de fotos antigues per tal de completar un arxiu històric de les tradicions i la cultura de Pego».Font:Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva


Des d’aleshores ençà este grup té 220 membres i més de 200 fotos publicades en la setmana i escaix que duu actiu el grup. El cert és que hi ha membres molt actius que han subministrat una gran quantitat de material fotogràfic. Però no només es publiquen fotos, també es publiquen altres curiositats com el segell característic d’Absenta la Loca’, una carta dirigida a la Fonda del Comercio, la lletra i música de Malena o el segell del jutjat de primera instància i instrucció i cap de partit de Pego.Font:Gonçal Vicens Bordes
Font:Maria Pilar Vidal
Font:Carmelo Sendra Martínez
Font:José Cambrils Sendra


Este grup s’intuïx perfectament compatible amb la feina que, des de fa temps es realitza des de l’arxiu de Pego per digitalitzar totes aquelles fotografies que mostren l’evolució de la població i la societat pegolina. En este cas amb l’avantatge que les publicacions poden ser admirades per centenars de pegolins i pegolines simultàniament, des de qualsevol indret, amb l’únic suport d’un dispositiu mòbil.
1639 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!