Milers de pegolins i pegolines van dir adéu a Carnestoltes la nit de Pinyata

El sentiment majoritari confirma que la gent del poble sent més proper l’enterro de la sardina que Carnestoltes perquè no és tan massiu i recull millor el sentir de la festa pegolina.
La nit de dissabte i matinada de diumenge, Pego va reviure el dol per la mort d’En Carnestoltes. Una setmana després, la Pinyata feia acte de presència als carrers de Pego amb un seguici fúnebre nodrit de milers de pegolins i pegolines i gent convidada que va voler compartir i gaudir el dol en l’enterro de la sardina pegolina. Aquest matí el regidor de festes, Raül Tamarit, afirmava que “la Pinyata és una nit màgica per a la gent del poble” i confirmava que “veiem que és una nit que cada any va en augment en el nombre de participació de la gent”.

Entre Carnestoltes i Pinyata, a Pego, continua guanyant la Pinyata si ens deixem guiar per l’opinió majoritària de la gent que hi participa que la veu com “més familiar”, “més del poble, més bonica”, “més emocionant”.

Amb Pinyata es tanca el període de disbauxa boja i transgressora. No obstant, això no vol dir que s’acabe l’activitat del cap de setmana a Pego. La població no tindrà temps per recuperar-se, ja que dissabte i diumenge hi ha Fira Medieval. A més, dissabte hi ha la celebració dels 25 anys de la Falla Plaça i Natzarè amb el Sopar del Porc. Diumenge hi ha trobada de Boixeteres i divendres, presentació del llibre ‘Acabarem com Camot’ de Manel Arcos. Així explicava el regidor de Festes el que ve ara:

Però la festa continua el 10 i 11 de març amb el contacontes de les Dones Cabal, el Concert solidari amb Obrint Camí que organitza la Xaranga Garanxa i la crida fallera, dissabte. I diumenge, concurs de paelles de la Falla la Font i V Fira de l’Stock al Passeig Cervantes. Davant aquest d’allau d’activitat des de Ràdio Pego se li preguntava al regidor de Festes si no és “massa festa per a la població de Pego?” al que Raül Tamarit contestava que “pareix que sí”, tot i que es resignava a acceptar-ho afirmant que “a Pego estem habituats a que només comencem l’any […] amb un no parar”.

Així les coses, Tamarit confiava en que la gent haja gaudit de Carnestoltes i Pinyata, alhora que desitjava que continue participant en tot el que queda per davant.
675 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!