Més de 6.000 persones mortes mentre esperaven les ajudes de la Llei de Dependència

Els familiars d’aquestes persones ja desaparegudes van fotocopiar els DNI dels desapareguts i van mostrar els seus rostres en les 14 concentracions que es van produir a tot el territori valencià. Els que no estaven també comptaven. I per a demostrar-ho, els seus familiars van fotocopiar en gran els seus carnets d’identitat i les seues fotografies i les van apegar en pancartes individuals que van exhibir per a deixar constància que tot i haver faltat, donaran molta guerra. En això va consistir l’homenatge que ahir van celebrar simultàniament milers de persones en catorze ciutats del País Valencià: en honrar i recordar als més de 6.400 difunts que no van arribar a temps de cobrar la prestació que els corresponia com a dependents. El portaveu de la Plataforma en defensa de la Llei de Dependència d’Alacant, Miquel Martorell afegia que “nosaltres volem donar un suport a aquesta gent que ha treballat en depenents que han mort i al mateix temps donar eixe recolzament que el Govern Valencià no ha donant. Perquè el Govern Valencià, el senyor Camps, hauria de demanar perdó per les milers de persones que han mort i a milers de familiars que en el seu entorn han estat treballant i donant tot el que han pogut donar de la seua vida i dels seus sentiments”. Els familiars d’aquelles persones que han mort esperant les ajudes que li corresponien per la Llei de Dependència “tenen la sensació que el Govern Valencià s’està rient d’ells, que s’està burlant”, declarava Martorell.

Moltes llàgrimes i molta pena durant l’hora i escaig que van durar les concentracions. I cada una, una història. Uns relataven que la resolució de l’ajuda va arribar als quinze dies d’haver soterrat a la mare; altres que la mort es va presentar abans que el dictamen de la valoració del grau de dependència.

A València, la concentració d’homenatge als sis mil quatre-cents morts de la dependència va tindre lloc en la Plaça de Manises. L’acte va començar amb les primeres notes del Rèquiem de Mozart. Llàgrimes i cors desfets per la injustícia, pels ulls de tantes mares i pares, germans i fills que no han pogut gaudir d’un dret que els corresponia des què es va promulgar la llei, fa dos anys i mig. A més de la tristesa, els assistents van reclamar ahir amb més força que mai la dimissió del conseller de Benestar Social, Juan Cotino. A més demanaven la dissolució d’AVAPSA, una empresa privada amb gent “que no estan treballant en el tema social des de sempre” i és per això que “volem gent professional, funcionaris que sàpiguen treballar els temes” en relació a les necessitats. A més demanen que el valencià siga “un govern que complisca les lleis com les complim tots els ciutadans”, ressaltava el portaveu de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència d’Alacant.

Al drama de què se n’han anat abans que arribaren les ajudes, es va sumar ahir la situació límit de molts altres als que se’ls nega la prestació, “hi ha moltes persones amb minusvàlua als que se’ls ha denegat l’ajuda i que ja no saben ni per on tirar”, va expressar Palmira Castellano, la presidenta d’esta entitat que agrupa a associacions, sindicats i organitzacions socials.

Les distintes Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència no s’aturen en les seues reivindicacions i és per això que el dissabte, 16 de maig, han convocat una gran manifestació a València, que eixirà a les 6 de la vesprada des de la Plaça de Sant Agustí, per tal de continuar demanant l’aplicació de la Llei de Dependència al Govern Valencià.


650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!