Més de 600 persones van participar diumenge a Pego en la IX Caminada per la Vida organitzada l’Associació Esperança

La iniciativa pretén donar suport aquelles persones que han patit, que patixen i que patiran algun tipus de càncer. Enguany, allò recaptat en la Caminada per la Vida, l’Associació Esperança, ho destinarà a una campanya ginecològica.

La participació de la IX Caminada per la Vida que organitza l’Associació Esperança. Associació contra el càncer, enguany ha estat similar a la de 2017, al voltant de 600 persones han participat en este esdeveniment esportiu tranquil, però, sòlid i solidari. El president de l’Associació Esperança, Fernando Tamarit, es mostrava convençut que «la gent té ganes de participar i estar en companyia nostra».

El president de l’Associació Esperança és conscient que el càncer encara està rodejat d’una àrea de silenci per l’impacte que provoca a la persona que el patix i als seus familiars més directes. I és per això mateix, que dóna valor a la fidelitat de la gent amb la Caminada per la Vida. I és que considera que «és una manera d’unir-nos, els que ho han tingut, els que ho tenen i els acompanyants. Un moment de fer pinya i contar-nos les nostres experiències, les que hem tingut i les que estem passant».

«És un tema que ens toca a tots, siguem homes o dones, perquè a dia de hui cada vegada hi ha més casos i unix molt» I, si damunt «et toca de prop, saber que és una causa a la que vas a ajudar, també és important» per a participar. A més és un dia molt xulo, explicaven dos joves participants a Ràdio Pego. Corroboraven dos de les seues sòcies que la motivació per a assistir any rere any a la Caminada per la Vida de l’Associació Esperança, és el fet «que ens pot passar a totes». Un altre dels motius per participar és donar a conèixer, encara més si cap, l’existència de l’Associació Esperança i el motor que la fa caminar. Englobava una altra participant totes les raons per participar en la Caminada per la Vida, ja que explicava que és una manera de «col·laborar, encara que no hem patit un càncer, tenim persones molt properes que sí que n’han patit i volem col·laborar per a què cada vegada s’investigue més, que s’arribe més lluny en la investigació, que ens conega tot el món com a associació perquè afavorim coses bones per a la gent i d’altra banda, passar una estona boníssima el diumenge».

Recordava Fernando Tamarit que, tots aquells beneficis que se’n deriven de la Caminada per la Vida, enguany aniran destinats a una campanya ginecològica per a completar les anteriors campanyes dedicades a urologia i mamografies per a dones que havien superat l’edat per a fer-se esta prova per la seguretat social i també per a dones joves que encara no estan incloses en els programes de prevenció.

 

1445 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!