Més de 100 sol•licituds per a accedir a una Vivenda de Protecció Oficial

No han fallat les previsions de l’Institut Valencià de la Vivenda i l’Ajuntament de Pego ha rebut 103 sol•licituds per a poder optar a la compra d’una de les 23 VPO que s’estan construint al municipi. Per a la regidora d’urbanisme aquesta demanda “fa pensar al consistori en fer-ne més en els propers anys”. 23 habitatges per a 103 sol•licituds. La proporció, de segur, no porta l’eufòria a totes aquelles persones que opten a ser propietàries d’aquestes cases amb subvencions molt interessants econòmicament parlant. Les VPO, vivendes de protecció oficial, esta enfocades, sobretot, a la gent jove, perquè solen ser els que més problemes tenen per a poder afrontar el pagament d’una casa pròpia, però poden optar, recordem-ho, totes aquelles persones que mai han tingut un habitatge en propietat i que han estat, com a mínim, dos anys empadronades a Pego. Per suposat, tampoc han de tenir un sou menor a 9.000 euros i major de 22.000 euros.

Les 103 sol•licituds no han sorprès a l’IVVSA, de fet, era el centenar era la seua previsió. Aquesta xifra, però, a Pego és significativa, ja que és la primera vegada que s’oferten aquest tipus d’habitatges i per tant el nombre de sol•licituds és un indicador verídic per a poder saber quina és la demanda real de VPO al municipi; en paraules de la regidora d’urbanisme, la socialista Ana Aparisi, “el que ens diu és que en realitat hi ha falta de vivenda a preu barat”. Així mateix, afegeix Aparisi, aquesta realitat numèrica “fa pensar a l’ajuntament que haurà de fer més vivendes en el propers anys”.

El consistori pegolí disposa de diferents solars, tot i que, en principi no complirien les condicions necessàries perquè en ells es pugueren construir VPO, és per això que la regidora d’urbanisme ja ha començat les negociacions per permutar solars i adquirir, d’aquesta manera, una superfície que complisca amb les característiques necessàries per a dur endavant VPO.

L’adjudicació de les vivendes es realitzarà per sorteig. Una vegada finalitzat el període d’inscripció, es farà públic el llistat de gent que ha sol•licitat la compra. Després -en un termini d’aproximadament dos mesos- es procedirà a fer un sorteig públic amb la presència d’un notari per a establir un número d’ordre. Es traurà el triple de boles que cases hi haja per cada grup. Se citarà en base al nombre que cadascú tinga, es verificarà la informació aportada i si es compleixen tots els requisits se li donarà a elegir. Segons el director de l’Institut Valencià de la Vivenda, Joan Pradells l’experiència els ha indicat que “aquest és el procediment més net, més públic i més transparent per a accedir a una vivenda protegida”.
532 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!