Juan Antonio Costa finalista del V Premi de Pintura Club d’Art Paul Ricard

Aquest jove pegolí està en el seu cinquè any de carrera i ha estat un dels 14 finalistes, d’entre 150 presentades, d’aquest prestigiós certamen nacional que va sorgir ara fa 5 anys per a estimular els joves creadors i consagrar la seua vida a l’art. L’obra de Juan Antonio Costa és una aquarel•la sobre paper de 166 x 150 cm i en ella hi ha una parella abraçada a un gos. El dia 2 de febrer s’inaugura l’exposició a la Sala Gòtica del Centre del Carme del Museu de Belles Arts de València. Pego pot estar tranquil en quant a cantera artística es refereix. A juliol coneixíem la menció d’honor en el X Premi de Pintura de la Fundació Mainel d’Inma Femenia. Avui el reconeixement al treball fet és per a un altre jove pegolí, Juan Antonio Costa, de 23 anys. Ell ha estat un dels 14 finalistes del prestigiós V Premi de Pintura Club d’Art Paul Ricard, un certamen de caràcter nacional, iniciativa d’un grup de directius de la companyia Pernod Ricard Espanya que “preocupats per l’escàs suport que troben els joves creadors per a consagrar la seua vida a l’art, van decidir estimular-los amb la convocatòria a un certamen artístic”.

Normalment aquest certamen té seu a Sevilla, però enguany s’ha desplaçat a València el que ha facilitat l’accés als estudiants valencians de Belles Arts, entre els que es troba Juan Antonio Costa, un dels 14 finalistes, d’entre les aproximadament 150 obres presentades. Per a ell “està molt bé” haver estar escollit entre els millors del certamen. Destaca Costa la ubicació de l’exposició que s’inaugurarà el 2 de febrer, la Sala Gòtica del Centre del Carme del Museu de Belles Arts de València, un dels centres artístics més prestigiosos de la cap-i-casal.

L’obra presentada per aquest jove pegolí és una aquarel•la sobre paper de 166 x 150 cm, sense títol, que mostra una parella abraçada a un gos. “La pintura, que és aquosa -explica Costa- fa que siga alguna cosa com inexplicable, no és precís, és com un continu moviment […] quan t’allunyes un poc és quan apareix la imatge”.

Per a trobar les arrels que impulsen Juan Antonio Costa a expressar-se a través de la imatge, de la pintura ens hem de remuntar a la seua infantesa. “De ben menudet vaig fent coses”. Intenta trobar-se a si mateix a través de la tasca que actualment està fent. El procés educatiu d’aquest jove està en continu canvi i ja compta amb diverses experiències, ja que va començar estudiant a Gandia, va passar a València i entremig va tenir l’experiència de poder estudiar, a través del Programa d’Intercanvi Erasmus, a l’escola de Praga.

Juan Antonio Costa afirma que “aspirar ha de ser sempre a molt, no ens hem de conformar en res, i si és en poc, de seguida arribarem i ja s’haurà acabat tot”. Aquest artista vol saber molt i intentar comunicar moltes coses, seguir creient que el que fa va a servir per a alguna cosa; és potser per això que valora molt positivament que tota la gent jove de Pego que està junta a València tinguen inquietuds i ganes portar endavant diferents projectes, fora i dins de Pego.


690 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!