Mercat Medieval a Pego i altres actes en la setmana de la dona


El cap de setmana els voltants del mercat del municipi van estar es van transportar a l´Edat Mitjana. Al voltant de 70 parades artesanes exposaren els seus millors productes per als milers de visitants a la fira. La nit del dissabte, Maria Vidal va fer gaudir a la seua audiència.

Més de 70 parades van inundar la plaça del mercat i els seus voltants aquest cap de setmana. Tot estava engalanar amb cintes de colors i banderes d’altres temps per transportar els visitants a l´Edat Mitjana, on té origen el mercat medieval. Dos grups d’animació van ser els encarregats d’inaugurar el mercat i donar la benvinguda a tots els pegolins i pegolines que passejaren per l’entramat artesà.

El mercat medieval, a més de les parades va estar amenitzat, com ja hem anomenat anteriorment, per dos grups d’animació que, aproximadament, cada hora omplien de ritme i color els voltants. Enguany el centre de la Plaça del Mercat es va quedar més aclarit per tal de permetre animació i malabars de foc per la nit.

I com es pot comprovar el dissabte de matí el vent fou el protagonista una vegada més. Un vent que va dificultar el procés de muntatge de les parades. No obstant, la minva de la seua força i la presència de sol aquest cap de setmana ha permès una bona afluència de gent, durant els dos dies.

La peculiaritat d’aquest tipus de mercat és que totes les parades que el conformen venen productes artesans, és a dir, productes que tenen un procés manual, que no utilitzen motles, sinó que estan fets a mà.

Com a reforç del mercat una de les entrades oferia la reconstrucció de l´interior d’un castell medieval per tal de mostrar com vivien els senyors feudals en aquella època. Sis eren les dependències representades. Dibuixos de l’artista faller Santaeulalia reflexaven amb picaresca la quotidianitat dels actes.

A més del mercat medieval, el dissabte per la nit va tenir lloc el concert de Maria Vidal. El teatre municipal es va omplir i la “coplista” va aconseguir delectar durant més d’una hora l’audiència pegolina. Aquest concert va ser retransmès en directe per Ràdio Pego.
460 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!