“Matricula en futur, matricula en valencià”

Amb aquest lema Federació Escola Valenciana ha iniciat el període de matriculació 2008 al País Valencià amb l’objectiu d’estimular la matriculació en la llengua autòctona. Des d’avui i fins el dijous 15 de maig ha quedat establert el període de matriculació del curs 2008/2009 que es realitzarà en cadascun dels quatre centres educatius de Pego. La promoció de l’ensenyament en valencià és el punt central d’acció d’Escola Valenciana, per això l’entitat va presentar ahir, un dia abans de l’obertura del període de matriculació, la campanya “Matricula en futur, Matricula en valencià”, dirigida principalment als pares i mares que han de matricular els seus fills en educació Infantil i Primària. Diego Gómez, president de la Federació d’Escola Valenciana va explicar, a més, que aquesta II campanya “s’inscriu dins del moviment festiu i reivindicatiu de les Trobades” d’Escoles en Valencià que a la Marina Alta se celebraran el 31 de maig a Beniarbeig.

La campanya coincideix amb l’obertura del període de matriculació del 7 al 15 de maig i compta de nou amb el suport comunicatiu de la presentadora valenciana Núria Roca. A més enguany se sumen dos valencians més de renom. Un és el porter de futbol Andreu Palop i l’altre, el pilot de motos Hèctor Faubel. Escola Valenciana ha qualificat com “molt important” comptar amb el recolzament a la campanya de Núria Roca, Hèctor Faubel i Andreu Palop , ja que són valencianoparlants i són un referent important i reconegut a la societat valenciana. Faubel i Núria Roca han estudiat en valencià, mentre que Palop es mostra convençut que l’ensenyament en valencià és un ensenyament de “qualitat” per als seus fills. El jove pilot de motos Hèctor Faubel, present a la presentació de la campanya afirma que “per a mi m’ha servit moltíssim […] m’ha servit per aprendre altres idiomes com és l’italià i l’anglès”.

La campanya destaca de forma resumida i senzilla cincs punts bàsics de l’ensenyament en valencià: Educació de Qualitat, Millor atenció a l’alumne, Major comprensió d’altres idiomes, Compromís amb la Cultura i Més Possibilitats de Futur. Escola Valenciana ha editat aquesta informació en 5 llengües: valencià, castellà, anglès, romanès i àrab. En aquest sentit, l’entitat ha destacat que la campanya va també especialment adreçada a les famílies nouvingudes, ja que en els darrers cinc anys han arribat 600.000 persones nouvingudes, i prop del 12% dels alumnes escolaritzats són immigrants. Escola Valenciana ha insistit que “les línies en valencià són les úniques que garanteixen una correcta integració en la nostra cultura”.

A l’acte també va participar Dariana Grozza. Es tracta d’una mare romanesa que viu a Catarroja des de fa quatre anys que contesta a la pregunta: “Per què en valencià? Perquè encara que els romanesos no tenim ni idea que a València es parla més d’un idioma, he vingut, he vist que es parla valencià i he decidit matricular el meu major en valencià”.

Escola Valenciana té constància que existeix més demanda de matriculació en valencià per part dels pares i mares, que l’oferta de centres d’ensenyament en valencià per part de la Conselleria d’Educació. Només 774 centres d’Infantil i Primària imparteixen ensenyament en valencià d’un total de 1726 centres tant privats com públics. El balanç és que el curs 2007-2008 sols el 24,9% dels alumnes d’Infantil, Primària i Secundària tenen l’oportunitat d’estudiar en valencià. A Pego, però la situació és molt diferent, ja que al voltant del 80% de l’alumnat de primària i secundària es matricularà en valencià. Al municipi tres dels quatre centres donen aquesta possibilitat i és la majoritàriament triada.


Matriculació escolar a Pego Curs 2008/2009

El període de sol•licituds per a la matrícula del curs escolar 2008/2009 queda establert des del dimecres, 7 de maig, fins el dijous, 15 de maig. De dilluns a divendres en el centre docent on es vol matricular i en l’horari següent:

C.P. Ambra, en Programa d’Ensenyament en Valencià i en Programa d’Incorporació progressiva del Valencià, de 9 del matí a 12 del migdia.

C.P. Carolina Sala, Programa d’Ensenyament en Valencià de 12 a 1 del migdia i de 3 a 4 de la vesprada.

C.P. Rosalia Bondia, Programa d’Ensenyament en Valencià, de 9 a 10 del matí i de 12 a 1 del migdia.

C.C. Sant Antoni, Programa d’Incorporació Progressiva del Valencià, de 9’30 a 10’30 del matí i de 12 a 1 del migdia.

Atenció: No hi ha una altra convocatòria per la qual cosa aquells que desitgen canviar de centre ho han de sol•licitar dins del període de matriculació esmentat.

Per a més informació podeu dirigir-vos a la segona planta de l’ajuntament de Pego, al departament d’educació en horari de 10 del matí a 1 de la vesprada.
511 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!