Marxa per la reobertura de TV3

Milers de persones, unes 20.000 segons l’organització i prop de 6.000 segons la Policia Nacional, van participar dissabte en la manifestació de commemoració del 25 d’Abril convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) sota el lema “Volem TV3” per a reclamar la reobertura del repetidor de la Carrasqueta i la legalització de les emissions d’esta cadena en la País Valencià. Els participants van defendre també la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa. La marxa va arrancar en l’IES Jorge Juan amb una capçalera de dolçainers de Sant Antoni. En el cap de la pancarta van figurar també responsables de partits polítics i sindicats d’Alacant, segons va destacar després de la marxa el coordinador d’Acció Cultural, Toni Gisbert, qui va afegir que l’assistència havia superat “les expectatives”.

En el transcurs de la manifestació es van realitzar dos parades: una en la plaça dels Estels, en memòria de Miquel Grau, militant comunista assassinat el 6 d’Octubre de 1977 i una altra en el Mercat Central en record de les víctimes del bombardeig de 1938 en el que es van registrar més de 300 víctimes. En este lloc membres del col•lectiu per a la Recuperació de la Memòria Històrica van depositar flors davant de la placa que recorda les persones que van morir en el bombardeig durant la Guerra Civil.

La defensa de la llibertat d’expressió i de la pluralitat informativa, junt amb l’exigència de la reobertura del repetidor de televisió de La Carrasqueta (Alcoi), van centrar les reivindicacions dels assistents. La pancarta que encapçalava la manifestació portava per lema “Volem TV3. Per la llibertat d’expresió. Acció Cultural del País Valencià”, mentres que en altres podien llegir-se frases com “TV3. País Valencià. Sí Esquerra”, “TV democràtica del Països Catalans” o bé “El Baix Vinalopó diu sí a TV3”. A través de consignes i pancartes, els manifestants van denunciar la política de marginació cultural, econòmica i territorial que a, el seu juí, manté El Govern valencià amb Alacant. I van exigir una major implicació lingüística del govern autonòmic.

A la marxa, amb la que es recorda la pèrdua dels furs valencians a causa del decret de Nova Planta firmat per Felipe V, s’han sumat partits com a PSPV i EU, Bloc, ERPV i Iniciativa; sindicats com a UGT, CCOO i Intersindical Valenciana, i associacions cíviques com Escola Valenciana. Entre els assistents, es trobava el president d’ACPV, Eliseu Climent; el secretari general d’ERC, Joan Puigcercós; el diputat del grup parlamentari en el Congrés d’Esquerra Republicana Joan Ridao, i la diputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà. Van assistir, a més, dirigents i representants polítics i sindicals d’Alacant.

La manifestació va finalitzar sobre les 20.30 hores amb la lectura del manifest per part del president del Consell de la Joventut d’Alacant, Joan Rovira i del coordinador general d’ACPV, Toni Gisbert, en el que van reclamar la recuperació de les transmissions del canal televisiu autonòmic català. El text arreplega que “és increïble que en ple segle XXI hàgem de manifestar-nos per a exigir el que és un dret fonamental, la llibertat d’expressió, d’informació i d’ones televisives”.

Fonts policials van informar que l’únic incident registrat va ser el llançament d’ous i xicotets recipients de pintura contra aparadors de dos establiments.

D’altra banda, en el concert que va tenir lloc després de la manifestació va comptar amb la presència de Mugroman, Antònia Font, La Troba Kung-Fu, Betagarri i els pegolins La Gossa Sorda, que van tenir una excel·lent acollida entre el públic que va assistir al concert que corejava les seues darreres cançons amb entusiasme.


723 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!