Mari Carmen Ramón Mesado trasllada a la seda els colors del seu voltant en ‘Els colors de la Mediterrània’

La particularitat de pintar en seda és que esta s’estén molt ràpidament per tota la tela, a no ser que li poses barreres. Els motius que la inspiren són elements de la quotidianitat com un ou caigut o un ramell de flors, per exemple. L’exposició ‘Els colors de la Mediterrània’ es pot visitar al Centre d’Exposicions de Pego fins el 26 de novembre, de dilluns a dissabte de 10 a 13 del matí i de 17 a 20 de la vesprada.

p_20161111_193534Fins dissabte 26 de novembre es pot contemplar al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego, la mostra ‘Els colors de la Mediterrània’, pintures sobre seda obra de Mari Carmen Ramón Mesado. Una dona propera que explica amb gran naturalitat que ella reflectix en cadascuna de les teles que estan exposades els colors del seu entorn i és que la mostra duu el títol de ‘Els colors de la Mediterrània’ perquè «jo visc a la Mediterrània i això és el que mostre, els seus colors».

La particularitat de pintar en seda residix en les característiques de la tela. La seua porositat provoca que la pintura s’estenga ràpidament per ella, és per això que, si vols delimitar el color en una part en concret, has d’afegir barreres, explicava Mari Carmen.

p_20161111_193641Mari Carmen signa els seus treballs amb el cognom matern, Mesado, una particularitat que li vam preguntar des de Ràdio Pego ens explicava que «les primeres coses que va fer van ser en sacs d’arròs i […] després va passar a pintar a l’oli i en aquarel·la» i, sa mare, en veure la signatura li va demanar perquè signava només amb el cognom patern, si ho feia així el seu s’anava a perdre. Davant esta petició, Mari Carmen Ramón Mesado, va accedir i signa Mesado.

p_20161111_193424Mari Carmen és autodidacta, però, va voler aprendre bé i ho va fer fins que va tenir la seua filla que pintava amb ella i el tàndem li va semblar incompatible. Una vegada la seua filla s’ha independitzat a reprès la seua faceta artística, esta vegada experimentant amb al seda. El que compagina amb la seua tasca d’ama de casa.

p_20161111_193410Laura Castellà, regidora de cultura, es mostrava molt, molt sorpresa per l’exposició i de fet li ha preguntat a l’autora: «per com fas això?» perquè, reconeixia que «ho veig molt complicat, que no s’escampe la pintura». La dedicació de l’autora feia que Castellà declarara que «és meravellós que estiguen estes exposicions ací perquè denota que la gent que exposa ací treballa molt la manualitat i per a mi això és extraordinari».

L’exposició ‘Els colors de la Mediterrània’ es pot visitar al Centre d’Exposicions de Pego fins el 26 de novembre, de dilluns a dissabte de 10 a 13 del matí i de 17 a 20 de la vesprada.

 

 

3200 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!