Manifestació per l’educació a Pego

La comunitat educativa del poble de Pego està en peu de guerra. Les associacions de mares i pares dels col·legis del municipi han acordat eixir al carrer el proper dissabte 17 de desembre per tal de demanar una educació com cal per als seus fills.
La crispació ha acabat sorgint al sí de la comunitat educativa desprès de les diverses promeses no realitzades en els diferents centres escolars. Sense dubte el detonant però ha estat l’ajornament de la construcció de l’aula d’infantil del col·legi Rosalia Bondia.

El president de l’ampa del centre, Fernando Company ens explicava com fa 8 anys que esperen la construcció de l’esperada aula i no entenen quin és el motiu per al seu retard, quan els permisos ja estan donats. Conselleria aludeix a la falta d’un pla d’execució mentre que els pares responen que ja fa 8 anys que falta.A la concentració i manifestació acodiran totes les ampes del municipi, ja que en major o menor mesura tots els centres presenten alguna deficiència. Així, tant Rosalia Bondia com Carolina Sala presenten barreres arquitectòniques que impedeixen el lliure accés als alumnes amb problemes de mobilitat. En este últim centre, no hi ha calefacció i les mancances són múltiples. El centre que està a l’espera del seu enderrocament no sap quan podrien començar els obres de la nova escola.

De la mateixa manera, la comunitat educativa de Pego desconeix quan començarà a construir-se el nou institut promès des de conselleria. Per tot això, totes les ampes seran presents a la protesta.La concentració tindrà lloc a les 4 i mitja de la vesprada al passeig Cervantes. A les 5 començarà la manifestació que recorrerà els carrers del poble fins la plaça de l’Ajuntament on l’organització llegirà un manifest. Des de les associacions de pares i mares és feia una crida a tot el poble a acudir a la protesta doncs este és un tema molt important per a tots els veïns del municipi, ja que l’educació és una cosa de tots.
493 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!