‘Love generation’ i ‘The black mon(k)ey’ guanyen la XXVIII ‘Baixà’ del riu Bullent

El vent va ajudar els més valents a arribar a la meta, el Blau del Galapatar, tot i que fos unes quantes hores més tard d’haver eixit. Com en edicions anteriors, la gent va tornar a omplir les vores del riu Bullent per divertir-se veient les barques passar.
Recorrent la vora del riu Bullent es podia escoltar el cruixir de la vegetació seca de l’hivern, el rumoreig de l’aigua impulsada pel vent i, un dissabte com el passat, 2 de febrer, les converses de menuts i majors amb les diferents tripulacions que surcaven les tranquil·les i gelades aigües del Bullent en la XXVIII edició de la ‘Baixà’.


El vent també va ser protagonista. No obstant això, la presència del sol va permetre passar un bon dia al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Molts van ser els que van dinar allí, a la vora del riu i van gaudir d’una jornada en família o colla. Molts més que els que es van atrevir a construir-se la seua barca i baixar per riu més regular de la península.


El regidor de Festes, Raül Tamarit valorava positivament la ‘Baixà’ i informava que havien participat més barques que les esperades i que estes superaven les de l’edició passada. Avançava Tamarit que els guanyadors a la millor construcció no eren els habituals. Certificava “el bon ambient i l’abundant afluència de gent del poble i de la rodalia per passar el dia”.
Enguany el jurat el composaven quatre membres de les capitanies mora i cristiana de 2013. Més concretament dos Negrers, Ivan i Àngel i dos Algarades, Clàudia i Lídia.
El primer que destacaven és que “ens ha costat molt de deliberar perquè enguany hi hagut una bona participació” i que “ha estat renyit i enguany ens han sorprés les barques i les disfresses”. El jurat confessava que ‘L’alqueria blanca’ era la seua favorita però, malauradament, al pas del Bullent es va trencar i la van haver de descartar. També reflexionava sobre el nombre de barques presentades, apuntant a la disminució respecte als primers anys del certamen. A la fi el jurat anunciava que el premi a la millor disfressa era per a ‘The black mon(k)ey’, dotat amb 100 euros i el premi a la construcció més original requeia en ‘Love generation’, dotat amb 150 euros.De ‘Love generation’ el jurat valorava la joventut de la tripulació, entre 18 i 20 anys, la infraestructura de la barca i el color, els materials utilitzats i també que l’estructura de la barca era desmuntable. De ‘The black monkey’ ressaltaven que eren més de 10 persones a la barca, sense perdre la disfressa.

‘The black mon(k)ey’ tenia entre els seus tripulants un personatge molt d’actualitat, Bárcenas.
En arribar al Blau del Galapatar els preguntàvem de que anaven exactament i explicaven que “de diners negres” i entre la seua tripulació portaven a Bárcenas, a Rajoy, a Zapatero i a una mona i set monos. Es mostraven molt contents amb el premi. Asseguraven que els motiva a tornar a participar l’any que ve.


‘Love generation’ es mostraven entusiasmadíssims amb el premi. Estaven molt contents i contentes. Confessaven que “ens ha costat molt vindre però hem arribat” i és que la barca que tan bé havia passat el pontet del Bullent arribava a la meta molt perjudicada, sobretot pels efectes del fort vent.Hem d’apuntar que les capitanies de 2013 que portaven la barra del final de la Baixà van animar molt l’espera de les barques que anaven arribant amb compta gotes. Fins i tot van arribar a ballar més d’una coreografia animant a tothom allí present a participar.

659 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!