L’oposició rebutja la primera modificació de crèdits de l’any per irregularitats en algunes de les contractacions

Ahir dijous va tindre lloc el ple ordinari del mes de febrer. Tan sols un punt en l’ordre del dia va, tot i així, va haver polèmica. Es tractava d’una modificació de crèdits, la primera del 2022 per tal de fer front al pagament de factures presentades fora de termini. L’oposició votà en contra del punt per les irregularitats en les contractacions que posa de relleu el departament municipal d’Intervenció cada vegada que es presenta al ple una modificació de crèdits. Des de l’oposició es va acusar a l’equip de govern d’actuar al marge de la llei en matèria de contractació i l’alcalde, Enrique Moll els va instar a denunciar-ho davant el jutjat.

El total de la modificació de crèdit presentada per l’equip de govern ascendia a 151.740 euros per a pagar factures per serveis prestats per empreses externes a l’ajuntament en exercicis anteriors. Aquesta modificació anava acompanyada per uns informes de reparo d’Intervenció que afectaven a una sèrie de factures per valor d’uns 11.000€. Escoltem a l’interventor, Carlos Soro.

La proposta va ser defensada pel regidor d’Hisenda, qui va assegurar que s’està treballant en resoldre les irregularitats.

En el torn d’intervencions, Simón Ortolà, deixava clar que Ciudadanos no anava a aprovar la moció per considerar que l’equip de govern ha tingut ja tres anys per a fer les coses bé en aquest sentit.

Com a membre de l’equip de govern, Alicia Siscar, de Ciutadans de Pego Independents, manifestava la seua confiança en què les irregularitats manifestes per Intervenció puguen ser solucionades.

En el torn del Partit Popular, el portaveu, Ferran Gonzàlez, va afirmar que no hi ha una bona organització del personal de l’Ajuntament que s’ha d’encarregar de fer els procediments de licitació. Però, també va deixar caure la sospita de certs favoritismes per part de l’equip de govern a l’hora de contractar els serveis de determinades empreses.

La portaveu de Compromís, Anna Sastre, recordà que des de les seues files s’ha fet ja vàrios advertiments a l’equip de govern en plens anteriors, demanant que les irregularitats manifestes en els informes de reparo siguen solucionades.

Abans de donar el vot negatiu a la moció, Compromís va fer una proposta i és que el punt quedara damunt la taula.

Davant les acusacions de l’oposició, l’alcalde, Enrique Moll va intervindre per part dels socialistes amb contundència.

Moll va al·legar, una vegada més, falta de recursos humans per a fer els procediments de licitació, i, a més, manifestà que alguns dels informes de reparo no van a ser solucionats perquè el que tracta de fer l’equip de govern és de mantindre els proveïdors locals.

La proposta de Compromís de deixar el punt damunt la taula va ser desestimada perquè només ells votaren a favor. Ciudadanos es va abstenir i l’equip de govern votà en contra.

Així, en la votació del punt, l’equip de govern va ser l’únic en votar a favor de la modificació de crèdits, de manera que l’Ajuntament no podrà fer efectiu el pagament de les factures incloses en l’expedient.

Aquest matí Compromís per Pego ha fet un comunicat en el qual Anna Sastre afirma que aquestes empreses cobraran, tot i que més tard, i diu que aquest retard es deu a la mala gestió del govern d’Enrique Moll.
479 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!