L’ONG ‘Ayuda en acción’ enceta una campanya de lluita contra la pobresa infantil

Una campanya solidària que estarà activa fins el mes de juny. Esta organització té com a missió “millorar les condicions de vida dels xiquets i les xiquetes, les famílies i les comunitats en països i regions pobres, a través de projectes autosostenibles de desenvolupament integral i activitats de sensibilització, amb la finalitat d’eradicar la pobresa”.
‘Ayuda en Acción’ és una organització espanyola de cooperació al desenvolupament independent, apartidista i aconfessional, que treballa per a impulsar canvis estructurals que contribuïsquen a l’eradicació de la pobresa. Amb esta finalitat, des de 1981 treballen per a millorar les condicions de vida de les comunitats més desfavorides. Ho fan mitjançant programes de desenvolupament autosostenibles i campanyes de sensibilització i incidència política.

En estos moments ‘Ayuda en Acción’ està centrada en la campanya solidària, ‘Dile al hambre que se meta con alguien de su tamaño’ que té com a finalitat lluitar contra la pobresa infantil.
Explica ‘Ayuda en acción’ que “Cada nit en el món, 300 milions de xiquets se’n van al llit amb fam. A Espanya, més de dos milions viuen per baix del llindar de la pobresa. De les més de 25.000 persones que moren cada dia de fam, el 75% són xiquets menors de 5 anys i moren per causes que podrien evitar-se. Més de 13 milions de xiquets moren cada any per malalties i infeccions directament relacionades amb la falta d’aliments. Un de cada quatre presenta signes de retard de creixement a nivell mundial: 100 milions tenen nutrició insuficient i deficiència de pes i 180 milions patixen desnutrició crònica”.

I es pregunten, “ Però, per què la fam i la pobresa no es fiquen amb algú de la seua mida?”. La resposta porta aparellada la desigualtat, que forma part de la realitat a què ens enfrontem diàriament i afecta especialment i injusta a les persones més vulnerables de la societat: els xiquets, les xiquetes i els jóvens. Per este motiu, en ‘Ayuda en Acción’ “hem tornat a trobar la inspiració en la infància i en ella hem centrat la nostra campanya, ‘Dile al hambre’.

De fet, la imatge gràfica de la campanya està basada en monstres que personifiquen les amenaces que afecten la població infantil, estes ixen en el marc d’una col•laboració amb l’il•lustrador danés John Kenn, qui escriu i dirigix programes de televisió per a xiquets.
612 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!