Al voltant de 400 persones recorren els carrers de Dénia demandant “dignitat laboral i social”

Sota el lema ‘Dignitat, pa, treball i habitatge’ i cridats a participar per 9 col•lectius comarcals. Van advocar per la construcció de “una societat més humana, més justa, més lliure i, en definitiva, més digna”, que pose fi a l’actual estat de coses, en el que “el sistema polític està segrestat pel poder econòmic” i “els drets democràtics es retallen sense pudor”.
Entre 300 i 400 persones van participar ahir en la manifestació del 1r de maig convocada a Dénia per 9 col•lectius comarcals. Els manifestants van recórrer el centre de la capital de la Marina Alta per a exigir drets que consideren bàsics com és la “dignitat” en les relacions laborals.

Al llarg del trajecte no van deixar de llançar-se consignes com «Ni gent sense casa, ni casa sense gent», «Despeses militars, per a escoles i hospitals» i «Què passa?, què passa?, que no tenim casa».Foto: La Marina Plaza


Tampoc van faltar les crítiques en passar per davant d’alguna sucursal bancària. En el seu recorregut pels carrers Patricio Ferrándiz, Diana i Marqués de Campo, els participants a la manifestació no van deixar d’animar a les persones que caminaven per les voreres o els miraven o les que estaven en les terrasses dels bars perquè se sumaren a la marxa.

Sindicats i partits van coincidir a lamentar les retallades que estan patint els drets dels treballadors i els serveis públics. Des d’Intersindical Valenciana es va defensar «la força de la dignitat» com l’energia necessària per a posar fre a l’actual situació en què «les condicions de vida de les classes més desfavorides es deterioren cada dia, la desocupació i l’exclusió colpegen amb duresa, milers de famílies viuen sense suport, expulsades dels seus habitatges, els seus treballs i els seus xicotets negocis i cada vegada amb menys cobertures socials».

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública va incidir que la privatització és «una estratègia d’erosió contínua» per a desmantellar el sistema nacional de salut. Els representants dels col•lectius de l’ensenyament van demanar una educació laica, inclusiva i en valencià.

Intersindical Valenciana va advocar per la construcció de “una societat més humana, més justa, més lliure i, en definitiva, més digna”, que pose fi a l’actual estat de coses, en el que “el sistema polític està segrestat pel poder econòmic” i “els drets democràtics es retallen sense pudor”.
636 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!