Lilit i Dionís nominats al Premi a Millor disseny d’àlbum en la VII edició dels Premis Ovidi a la música en valencià

Pel seu últim disc, ‘Sense permís de la NASA’. S’enfronten a ‘Gran’, de Sènior i el Cor Brutal; ‘Incidents melòdics del món irracional’, de Litoral i a ‘El corral de Pepeta’, d’El corral de Pepeta. La cerimònia d’entrega dels Premis Ovidi tindrà lloc a la Societat Coral El Micalet de València el 28 de juny a les 22h.
Per setena vegada es convoquen els Premis Ovidi a la música en valencià. Durant aquests anys, el sector de la música en la nostra llengua ha anat creixent en capacitat de producció, en qualitat artística i en reconeixement del públic. La contínua aparició de nous grups musicals, la diversitat d’estils i recursos artístics, la consolidació dels autors joves emergents, així com la incipient indústria del sector –segells discogràfics, agències de management, estudis d’enregistrament–, permeten afirmar, com han assenyalat els principals crítics, que ens trobem en un moment excel•lent de la música en valencià en quant a creativitat i dinamisme, un moment dolç que tan sols es fa agre per la manca de suport de les institucions públiques valencianes i de la Radiotelevisió Valenciana.

A més dels premis a la música, al disseny i al videoclip que lliuren els jurats corresponents, el Col•lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià, atorga cada any dos premis: un per a distingir aquells la trajectòria artística dels quals haja significat una aportació important a la nostra música, i un altre per a reconèixer la persona, mitjà o institució que haja destacat pel seu suport a la música en valencià.

El Premi Ovidi a la trajectòria artística ha recaigut per unanimitat en el Al Tall, grup pioner amb més de trenta anys de trajectòria indiscutible, amb un bon grapat de discos, mestres de la música folk que han inspirat tants altres grups posteriors. Al Tall també ha estat referent de la recuperació de la tradició musical valenciana i de l’actualització del gènere amb la seua reproposta. Ells han difós al món la música valenciana posant-la al costat de les músiques de les dues riberes del Mediterrani.

El Premi al suport a la música en valencià se li atorga per unanimitat a Vilaweb, diari digital el compromís del qual amb la música del País Valencià ha permés un millor coneixement de les novetats i concerts dels músics valencians arreu del domini lingüístic català i del món.

Els VII Premis Ovidi a la música en valencià podrien tindre, el proper 28 de juny, un grup pegolí entre els guardonats, ja que enguany Lilit i Dionís són finalistes en la secció a Millor disseny pel seu últim treball, ‘Sense Permís de la NASA’. Competixen en esta categoria amb ‘Gran’, de Sènior i el Cor Brutal; ‘Incidents melòdics del món irracional’, de Litoral i a ‘El corral de Pepeta’, d’El corral de Pepeta.

‘Sense permís de la NASA’ pot presumir de ser el primer CD amb un disseny en 3D. La dissenyadora, Neus Mahiques, va demanar al grup una finalitat que englobara la caixa en què s’anava a presentar el cd i, Lilit i Dionís, van agafar una variant del que, en el seu dia, van fer U2. Els pegolins, en comptes de llançar un satèl•lit amb la seua discografia, van tractar el ‘digipack’ com un objecte en si. Un objecte que anava a ser enviat a l’espai ‘Sense permís de la NASA’.
653 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!