“Ara més que mai sentim que necessitem estar units per a seguir treballant i oferint el que hem fet fins ara, un ensenyament públic i de qualitat, en un futur amb els recursos més limitats”

Eren algunes de les paraules de la directora del col•legi públic Rosalia Bondia durant la celebració dels 25 anys de vida del centre educatiu el passat divendres 15 de juny. Lip dub, exposició repassant els anys d’ensenyament, paella gegant i moltes altres activitats han estat especialment enfocades a l’efemèride durant tot el curs.
El passat 15 de juny la directiva i el professorat de Rosalia Bondia celebrava amb les autoritats municipals, els membres d’altres centres educatius, els col•laboradors d’algunes activitats programades i altres convidats d’honor, els 25 anys d’existència de les instal•lacions educatives. Era l’avantsala de la jornada de portes obertes que tindria lloc dissabte amb actuacions diverses dels diferents cursos i un gran dinar de germanor al pati de l’escola.

En el discurs commemoratiu de divendres a la tarda, Serafina Cabrera no va deixar de banda els difícils moments que està vivint l’educació valenciana i és per això que va assegurar que en el 25 aniversari de la posada en marxa del col•legi públic Rosalia Bondia “sentim que necessitem estar units per a seguir treballant i oferint el que hem fet fins ara, un ensenyament públic i de qualitat, en un futur amb els recursos més limitats”. Aprofitava l’ocasió la directora del centre per a agrair a la família de Rosalia Bondia “la seua generositat, sense la qual el centre no existiria”.

“En aquesta terra, gràcies a l’esforç i dedicació de tots els que han passat per ací, han crescut projectes, plans, compromisos de futur i il•lusions que, com els nostres xiquets i xiquetes, s’han fet grans”, afirmava la directora de Rosalia Bondia qui destacava que alguns dels seus alumnes han arribat lluny.

La celebració dels 25 anys de vida del col•legi públic ha servit, entre d’altres coses, per a explicar a l’actual alumnat perquè el seu centre duu el nom de Rosalia Bondia i com es va poder alçar l’escola.

Rosalia Bondia és la mare de Maria de los Desamparados Garcia Bondia, propietària dels terrenys en que s’alça el col•legi. Maria va donar els terrenys a l’ajuntament per a dur a terme un asil-residència amb unes condicions que no es van poder complir. L’alternativa que sí que va ser viable va estar la construcció d’una nova escola a Pego, l’actual Rosalia Bondia.

Destacava Serafina Cabrera que, en totes les activitats que s’han realitzat a l’escola “hem tingut sempre presents els nostres valors com a centre: el treball, l’esforç personal, la generositat, la igualtat d’oportunitats, la pau i la convivència, la tolerància, el respecte a les persones i a l’entorn i la llibertat i la responsabilitat”.

L’acte es va completar amb la visita a una exposició que repassava els 25 anys de vida del centre i de totes les activitats que enguany s’han dedicat a este motiu i un vi d’honor al pati de l’escola.
736 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!